FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Sentlamuntanya, Sommuntanya, ClàudiaGalícia, Muntanya, Catalunya, FEEC
Foto: Sentlamuntanya, Sommuntanya, ClàudiaGalícia, Muntanya, Catalunya, FEEC

Notícies - 21/04/2022

Clàudia Galícia rep el màxim guardó esportiu de l’estat espanyol

Esquí de muntanya Federats

L’esportista de muntanya catalana Clàudia Galícia ha estat guardonada amb amb el “Premio Nacional del Deporte” que ha fallat el jurat d’aquests a la seu del Consejo Superior de Deportes. Aquests premis són els corresponents a l’any 2019 i on el premi masculí ha estat pel també català i jugador de bàsquet de l’NBA, Ricky Rubio.

Clàudia Galícia s’ha emportat el premi ‘Reina Letizia’ com l’esportista femenina de l’estat espanyol que ha fet més mèrits esportius en aquell 2019, on Galícia es va proclamar campiona de la Copa del Món d’esquí de muntanya.

L’osonenca es converteix en la primera esportista de muntanya catalana que rep aquest guardó.

Repassar el seu currículum esportiu és fer un tomb per la part més alta de l’esquí de muntanya i la BTT mundials. Clàudia Galícia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) va anunciar el novembre de 2020 que penjava els esquís i la bicicleta de muntanya en l’àmbit competitiu d’alt nivell. Aquesta osonenca establerta al Penedès i amb molta història a la Cerdanya, va veure que amb 34 anys era el millor moment per abandonar els pòdiums que havia trepitjat amb certa normalitat els últims anys.

Galícia va anunciar la seva retirada just després de sumar la seva tercera Titan Desert i sent l’última campiona de la general de la Copa del Món d’esquí de muntanya l’any 2019. 

A la revista Vèrtex de la FEEC es va fer una àmplia entrevista amb l’esportista catalana que va ser portada després del seu èxit històric. L’última festa de la FEEC, l’any 2019, també va servir per fer un homenatge a la campiona del món.

La retirada de Galícia va arribar en plena pandèmia de Covid-19 i amb les competicions nacionals, estatals i internacionals completament aturades.

Clàudia Galícia passarà a la història de l’esquí de muntanya català com la segona dona després de Mireia Miró en aconseguir una general absoluta de la Copa del Món (2011) i com una de les referents de les noves generacions d’esquiadores de muntanya que comencen a donar èxits a aquest esport.

L’osonenca ha guanyat dos dels tres últims campionats de Catalunya individuals d’esquí de muntanya i ha sumat més de 15 pòdiums en els diferents estatals que ha participat. En la darrera edició que va participar dels estatatals l’any 2019 la catalana va sumar el triplet en els estatals proclamant-se campiona en esprint, individual i vertical.

Galícia s’ha proclamat campiona de Catalunya d’esquí de muntanya individual i de la 38a Copa Catalana d’Esquí de Muntanya aquest mateix any. Tot i retirar-se de l’alt nivell, l’esquiadora catalana ha volgut seguir lligada a l’esquí de muntanya, participant en algunes curses del calendari català.