FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex -

Clàudia Galicia, la campiona del món penja els esquís

Gener-febrer 2021

Entrevista a Clàudia Galicia – Marc Cornet

L’esportista catalana Clàudia Galicia ha anunciat recentment que penja els esquís de muntanya i la BTT de competició. L’osonenca, de trenta-quatre anys, ho fa després de les seves màximes victòries: en esquí de muntanya, la copa del món de l’any 2019, i en bicicleta de muntanya, el seu tercer triomf a la Titan Desert del 2020.

Foto de portada: Clàudia Galicia als campionats d’Espanya d’esquí de muntanya 2019 a Boí. Foto: David Ariño

100 Cims, el repte persistent – Xavier Maduell

Catalunya és rica, plena i diversa en muntanyes. Gràcies a aquesta quantitat i varietat hi pot haver reptes com el dels 100 Cims, que promou el coneixement de la nostra geografia. Des que la FEEC va idear el repte fa quinze anys, més de 650 federats ja l’han completat. Uns 2.500 muntanyencs hi han inscrit alguna ascensió i entre tots ja sumen més de 162.000 registres. La pandèmia ha frenat el ritme d’ascensions, però queda clar que no ha aconseguit aturar-lo.

Cent anys de FEEC – Francesc Roma

Acabem el repàs de la història de la FEEC amb l’esment de tots els presidents que ha tingut la institució. Des de la Lliga de Societats Excursionistes creada l’any 1920 fins a la Federació actual, setze n’han estat els presidents. Setze representants d’èpoques i perfils diversos, però amb la implicació en el moviment excursionista i l’afició al muntanyisme com a motivació compartida per tots.

Esquí de muntanya a Andorra – Pasqual Garriga

El circ de Grau Roig, gràcies a l’elevada cota de sortida, és una destinació privilegiada per als amants de l’esquí de muntanya fins a finals de temporada. L’obertura del modern refugi guardat de l’Illa, a la capçalera de la vall de Madriu, amplia les possibilitats d’ascensions i travesses. Us proposem una ruta circular que combina les ascensions als cims més significatius del circ de Grau Roig amb una nit a l’escalf del refugi de l’Illa.

Parc Nacional del Teide – Edu Brocal

Més enllà de les hordes de turistes que es concentren al telefèric més alt de l’Estat espanyol, lluny de la carretera que travessa el parc nacional culminant de Tenerife, trobem un espectacular regne mineral presidit per un silenci inquietant i la solitud més absoluta. El poderós Teide i les seves muntanyes veïnes ens conviden a descobrir la força de la natura.

Crèdits

VÈRTEX GENER - FEBRER 2021

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Quim P. Casadesús

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Armand Ballart, Rosa Maria Bosch, Eliseu T. Climent, Samuel Colomer, Francesc Domènech, Josep Llusà, Jordi Merino, Adriana Olsina, Ester Sabadell i Joan Maria Vives.

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO:

Luis Alfonso, Armand Ballart, Judit Baseiria, Edu Brocal, Jordi Canyameres, Eliseu T. Climent, Marc Cornet, Jordi Corominas, Pere Esteban, Enric Faura, Pasqual Garriga, Aleix i Estel Lerín, Cristina Llaó, Jordi Mir, Josep M. Montragull, Jesús Jordi Pinatella, Jose Lloret, Josep Llusà, Marc Pinsach, Francesc Roma, Ester Sabadell, Joan Ramon Segura i Iñigo Soteras.

COL·LABORADORS GRÀFICS:

Xavier Agut, Joan Ramon Amorós, Miguel Angulo, David Ariño, Marta Bretó, Xavier Capdevila, Jordi Castro, Edu Català, Lorenzo Escribano, Verónica Franco, Oriol Lecha, Francesc Lladó, Jordi Longás, Ton Massagué, Anna Mongay, David Oliete, Gil Orriols, Santi Pocino, Mònica Pradas, Cesc Roig, Clàudia Sabata, Jordi Saragossa, Pep Serra, Jordi Solé Joval, Marc Toralles, Albert Torrent, Ivan Torres, Mauri Torry, Guillem Ullastre i Rafa Yanes.

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA: Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: