FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Ton Massagué
Foto: Ton Massagué

Notícies - 10/04/2022

La Pocatraça corona als campions de Catalunya d’esquí de muntanya i raquetes de neu

Ripollès Esquí de muntanya Raquetes de neu Esquí de Muntanya Raquetes de Neu

La temporada hivernal de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya s’ha tancat aquest diumenge a la Vall de Núria. Ho ha fet en la que ha estat la XXI Pocatraça Memorial Esteve Soler,  organitzada des del CE Olot.

En una matinal primaveral i amb un molt bon ambient a Núria s’ha disputat aquesta nova edició de la Pocatraça que ha definit als nous campions de Catalunya d’esquí de muntanya i raquetes de neu.

Albert Ballús (GE Manlleu) ha estat el nom propi de la jornada. L’osonenc s’ha proclamat campió de Catalunya d’esquí de muntanya després de creuar la línia de meta amb un temps de 1:45:56′.

Ballús ha reconegut que la cursa ha estat molt atrativa tot i les condicions de neu que s’han trobat els corredors. El duel entre Jordi Bolet (UE Vic) i Albert Ballús, s’ha repetit a Núria després de trobar-se el dia abans a la Vertical del Sobrepuny. Al Berguedà Bolet va guanyar i Ballús va ser tercer, a Núria Jordi Bolet s’ha hagut de conformar amb la segona posició després que en la darrera transició Ballús l’hagi superat. Bolet i Ballús són bons amics i acostumen a compartir sortides. Els dos s’han abraçat com ja van fer al Sobrepuny quan s’ha acabat la cursa.

El tercer lloc ha estat per tot un veterà Robert Parcerisa (CE Cerdanya Skimo Team) que ha entrat per davant de David Prades (AE Matxacuca) i Jordi Alcubierre (La Molina Club d’Esports) que ha tancat el top 5 de la general masculina.

En categoria femenina, victòria compartida entre dos de les il·lustres de l’esquí de muntanya del país, Clàudia Galícia (CE Cerdanya Skimo Team) i Tina Bes (CE Girona). Les dues esportistes de muntanya han realitzat el recorregut juntes i han entrat a meta agafades de la mà per celebrar la victòria.  Galícia, que va deixar l’esquí de muntanya d’alta competició fa dues temporades, ha volgut participar de la cursa al costat de la seva bona amiga Tina Bes.

El pòdium l’ha completat Aida Pintó (CE Madteam) que ha entrat per davant de Montse Martínez (AE Matxacuca) que ha estat quarta a la cursa.

Clàudia Galícia i Tina Bes a l’arribada a Núria

En categories de base, domini dels esquiadors de l’AE Mountain Runners del Berguedà Tomeu Comellas s’ha emportat el junior masculí, Maria Butxaca el juvenil femení, Martí Costa el cadet masculí i Gil Rocias l’infantil masculí.

El juvenil masculí ha estat per Biel Pujol (CE Farners), el cadet femení per Aina Garreta (CEPS) i Núria Balaguer (UEC Baga) l’infantil femení.

La Pocatraça Memorial Esteve Soler d’aquesta edició també ha estat puntuable per a la 38a Copa Catalana d’Esquí de Muntanya.

Els itineraris, han transcorregut  per la zona del Coll de Finestrelles, Pic del Segre, coma de l’Embut, Puigmal d’Err, Pic de l’Ortigar, coma de Gombrèn , Ras de l’Ortigar i Núria.

Gabarró i Toda campions de Catalunya de raquetes de neu

Aquesta edició de la Pocatraça Memorial Esteve Soler tenia doble títol de Catalunya en joc. La cursa ha decidit també als campions de raquetes de neu.

Georgina Gabarró (GE Oliana) i Marc Toda (UECAnoia) s’han emportat el títol de campions de Catalunya en una cursa amb baixa participació però on els dos corredors de la selecció catalana han pogut sumar un nou títol a les seves vitrines.

El pòdium femení l’han completat Cristina Fernández (Independent) i Mariona Domènech (CE Olot). El masculí Pere Fàbregas (AE Matxacuca) i David Patiño (UEC Anoia) en un recorregut que ha convençut als participants de la cursa.