FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 11/04/2019

Clàudia Galícia apostarà per la Grande Course la pròxima temporada

Esquí de muntanya

La campiona de la general de la Copa del Món d’esquí de muntanya, Clàudia Galícia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), apostarà la pròxima campanya per les proves de la Grande Course i aparcarà la competició que acaba de guanyar.

Clàudia Galícia ho ha explicat després de tornar a Catalunya amb el globus de vidre a la mà.

L’osonenca ha aconseguit sumar la seva primera Overall a la Copa del Món d’esquí de muntanya. Ho ha fet en una temporada on la regularitat ha estat la principal virtut de l’esquiadora catalana i s’ha convertit així en la segona catalana en guanyar la general de la Copa del Món després de la que va aconseguir Mireia Miró l’any 2011.

Aquesta temporada Galícia s’endú un títol d’aquells de persistència i d’anar pas a pas. Després d’encadenar sis segons llocs a les tres primeres proves de Bischofshofen (Àustria),  Font Blanca (Andorra) i La Dévoluy (França).  Galícia va seguir una progressió que va tancar aquest darrer cap de setmana a Madonna di Campiglio (Itàlia) on va assegurar el primer lloc a la general de la Copa del Món.

Aquesta temporada el palmarès de Clàudia Galícia es tancarà a més a més de la general de la Copa del Món amb un or i dues plates als Mundials disputats a Suïssa i imposar-se en totes les categories dels campionats d’Espanya.

La pròxima campanya la de Torelló ja té decidit competir a les proves de la Grande Course. Galícia pot tornar a defensar els colors de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya a la Pierra Menta, Mezzalama o Altitoy, a hores d’ara els seus principals objectius un cop tanqui la temporada de BTT que començarà les pròximes setmanes.

Foto Portada: Mauri Torry