FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 31/10/2021

Catalunya tanca la temporada a Limone amb dos top 15

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

Les ribes del llac de Garda han posat punt i final a la temporada de la Copa del Món de Curses per Muntanya.

Ho han fet en una nova edició de la Limone Extreme Skyrace que ha servit perquè la selecció catalana de Curses per Muntanya acomiadi també la campanya.

L’equip capitanejat per Pere Rullan, no ha seguit aquest any tota la Copa del Món, com conseqüència de la pandèmia però si que ha pres part en diferents proves de la competició com a;  Livigno Skymarathon, la Skyrace Comapedrosa i la Gorbeia Suizen

El combinat català arribava a la cursa italiana en el moment final de temporada i amb baixes d’última hora com van ser la de Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) i Rosa Navarro (CEM la Cameta Coixa) que per lesió es van perdre la cursa. Marcel Romaní (UEC Gràcia) i Núria Hospital (CE Camí dels íbers trail running) van entrar a última hora a la llista de Rullan.

Dos Top 15 amb per Pons i Gabarró

Mireia Pons (CE Rubí) va celebrar la seva convocatòria per disputar el Campionat d’Europa de Curses per Muntanya amb la selecció fedme, per la porta gran. Pons va saber dibuixar a la perfecció la cursa italiana i es va situar entre les deu millors de la prova aconseguint al final un vuitè lloc més que excepcional.

A Mireia Pons la va acompanyar molt a prop el nom de moda de les Curses per Muntanya del país, Georgina Gabarró (UECAnoia). La històrica guanyadora de la Copa Catalana de Curses per Muntanya i la Copa Catalana de Curses Verticals, no va fallar tampoc en la seva última cursa de la temporada. Gabarró va sumar un gran 15è lloc a la general de la cursa de Limone.

Cèlia Balcells (CE Queralt), tercera de la Copa de Curses per Muntanya i Núria Hospital (CE Camí dels íbers Trail Running) que va entrar a última hora a la llista, van tancar amb dos top30 més a la general. Hospital va acabar 22a i Balcells 24a.

La romanesa, Denisa Dragomir, va tornar a guanyar a Limone i va certificar el títol de campiona de la Copa del Món. La sueca Johanna Astrom i la italiana Fabiola Conti van acompanyar a Dragomir al pòdium.

Debuts i potencial

En categoria masculina cal destacar el debut de David Rovira (UE Sant Joan de les Abadesses) a la Copa del Món. El guanyador de la Trail del Bisaura i la Taga 2040 Evo, va ser una de les novetats a la llista de Rullan i va acabar la cursa amb un 37è lloc a la general.

Per davant de Rovira cal destacar el 24è lloc de Marcel Romaní (UEC Gràcia) que tot i ser cridat en el darrer moment per la baixa de Sergi Garcia, va saber trobar el bon punt a la cursa i situar-se entre els 25 primers a la general.

El  44è lloc de l’experimentat Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà) i el 57è de Wifred Lladó (CEM La Cameta Coixa) van tancar la participació dels catalans a la cursa.

L’italià Nadir Maguet es va emportar aquesta edició de la Limone Extreme Skyrace superant al marroquí Elhousine Elazzaoui i del també italià Roberto De Lorenzi .

La cursa italiana va presentar un exigent recorregut circular de 23km de distància i un desnivell positiu acumulat de 2.060m amb començament i final a la localitat de Lungolago Marconi, ubicat a Limone sul Garda.