FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 20/06/2021

La selecció catalana de curses per muntanya estrena temporada internacional a Livigno

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La selecció catalana de curses per muntanya ha tornat a la competició internacional a la primera prova de la Copa del Món que s’ha celebrat a Europa a la Livigno Skymarathon .

L’equip català ha passat amb bona nota la primera cita internacional de la temporada i torna de terres italianes amb dos top tens femenins, setè lloc de Núria Hospital (Club Camí dels Íbers), el novè de la Rosa Navarro (CEM la Cameta Coixa) i l’onzè lloc de la jove Anna Guirado (Trail Xics Montseny).

L’equip masculí per la seva banda torna amb tres top 20; novè lloc de Wifred Lladó (CEM la Cameta Coixa),  catorzè lloc de Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) i el vintè de Josep Morales (AE Mountain Runners del Berguedà)

La cursa italiana ha tornat a ser un pou de sorpreses i finalment ha tingut un recorregut de 37Km i 2.750m de desnivell  repartits amb quatre pujades intenses pels esportistes.

El seleccionador català, Pere Rullan, ha destacat la capacitat de gestió dels sis esportistes catalans que han aconseguit tancar la cursa entre els vint primers de la competició en les dues categories i mantenir-se dins de la prova en tot moment tot i l’exigència del recorregut.

“Tornem amb la sensació d’haver complert l’objectiu. Anàvem a la primera prova amb sis esportistes molt bons però debutats a la Copa del Món amb la selecció. Crec que l’aprenentatge ha estat bo i que hem vist un bon nivell de la selecció” assegura Rullan.

L’equip català era un equip que apostava clarament per la joventut i per aquells esportistes que han presentat millors resultats aquesta temporada.

La selecció catalana de curses per muntanya té previst participar en altres proves de la Copa del Món. Rullan ja ha avisat que anirà fent rotacions i que compte amb una llista àmplia per representar a Catalunya en les següents proves.

El calendari previst passaria per 25 de juliol – Comapedrosa (Andorra), 26 de setembre Gorbeia (Euskal Herria) i el 16 d’octubre a Limone (Itàlia) i pendents de l’última cursa de la Copa del Món el 24 d’octubre a  Matheysins (França).

De l’Olla a Livigno

El suís Christian Mathys ha estat el guanyador de la cursa italiana per davant de l’italià Manuel Merillas i del també suís Pascal Buch. Mathys va ser la setmana passada disputant l’Olla de Núria on va tancar la seva participació amb un setè lloc. Mathys ha apostat aquest any per fer el circuit de la Copa del Món i buscarà mantenir-se en els llocs capdavanters de la classificació que els esportistes europeus han encetat a Livigno.

En categoria femenina la romanesa Denisa Dragomir comença dominant la competició per davant de la noruega Eli Anne Dvergsdal i l’alemanya Rosanna Buchauer.

Classificació de la cursa