FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: 9hsport
Foto: 9hsport

Notícies - 17/10/2021

Gabarró fa el doblet i Rullan rècord i títol a la Copa de Verticals

Garrotxa Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Ho tenien tot a favor després de les dues primeres curses i d’agafar el lideratge de l’XI Copa Catalana de Curses Verticals a la Cara Amon. Georgina Gabarró (UECAnoia) i Pere Rullan (La Molina CE) han estat els grans dominadors de l’última cursa de la temporada al Puigsacalm i s’han proclamat campions de la Copa després de disputar-se les tres proves al al Sobrepuny i a la Cara Amon.

La Vertikalm, organitzada des del GECA-Lletissonadaamb sortida a Sant Privat d’en Bas i arribada al cim del Puigsacalm. Ha presentat un recorregut amb un total de 5Km i 975m+ amb un terreny eixut i que ha permès veure el millor nivell dels participants.

Temporada de somni 

Com està vivint en un núvol, així explicava Georgina Gabarró, la seva temporada. L’any del seu debut de forma oficial a la competició la d’Òdena ha estat la gran dominadora de les copes nacionals. Gabarró es feia la fotografia aquest dissabte a la Trail del Bisaura com a campiona de la Copa Catalana de Curses per Muntanya al costat del Sergi Garcia i poques hores més tard s’ha fet amb la victòria a la Vertikalm i ha aconseguit tancar el cercle de la temporada amb un doblet històric.

La corredora d’Òdena no ha tingut rival a la cursa i ha tret gairebé dos minuts a la segona classificada, la japonesa Yuri Yoshizumi, l’últim calaix del pòdium ha estat per Marta Llagostera (4000 peus Ass Exct Collbató). Sílvia Puigarnau (AE Matxacuca) ha estat quarta a la cursa però tercera en puntuació FEEC per la prova.

Gabarró ha establert un nou rècord de la cursa amb un temps de de 50’59”.

Per la seva banda Laura Vila (CE Madteam), cinquena i Anna Pujol (CE Madteam), sisena acompanyaran a Georgina Gabarró com a tercera i segona de la general respectivament, en una prova final que ha tornat a ser decisiva.

Rullan de rècord

Segurament amb el permís ocasional del Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà), Pere Rullan, ha esdevingut els darrers anys en el gran dominador de les curses verticals a Catalunya.

El solleric establert a La Molina no ha decebut tampoc al Puigsacalm i ha marcat un nou registre històric a la Vertikalm. Rullan ha fet els 5quilòmetres i 975m+ amb un temps de 40’40”, nou rècord de la prova. Casualment la temporada de verticals també va començar amb un rècord a la vertical del Sobrepuny, en aquella ocasió de Jan Margarit que amb un temps de 29’56” baixava per primer cop dels 30min a la vertical berguedana.

La lluita pel títol però estarà molt oberta, ja que les diferències entre els primers classificats han estat mínimes tota la temporada.

Rullan ha marcat terreny des del principi tot i que Jordi Bolet (CE Cerdanya Pirineus) ha tirat des del principi aprofitant el tram més pla de la cursa. Bolet era el principal rival de Rullan que quan ha començat la pujada ha marcat el ritme i ha estat el clar dominador de la cursa. Bolet també ha aconseguit superar el rècord amb un registre de 41’36” i ha entrat tercer a la cursa. El segon ha estat Marcel Romaní (UEC Gràcia) que amb temps de 41’16” s’ha quedat a 36” de Pere Rullan i també ha aconseguit superar el millor registre fins avui.

Jordi Bolet i Marcel Romaní acompanyaran a Pere Rullan en el pòdium de la general de la Copa, en una Copa amb un nivell espectacular i que ha estat oberta fins l’última cursa.

Classificacions de la 6a Vertikalm Absolutes/Juvenils/Juniors 

Classificacions de la 6a Vertikalm Infantil/Cadet