FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 26/07/2021

Debuts, històrics i una Comapedrosa molt exigent

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

Martí Làzaro (CE Ripoll) i Georgina Gabarró (UECANOIA) debuten amb un vuitè i un dotzè lloc amb la selecció catalana de curses per muntanya a la Copa del Món.

Les primeres vegades acostumen a ser especials per a quasi tothom i més si és un debut en competició internacional i defensant els colors de la teva selecció. A la llista de convocats del seleccionador, Pere Rullan, per el retorn del combinat català a la Copa del Món hi destacaven els diferents debutants per aquesta competició i per vestir la samarreta groga de Catalunya.

Gabarró i Làzaro han estat la punta de llança d’un equip renovat i que comença a agafar experiència en competicions internacionals. A la de l’Anoia i a l’osonenc, cal sumar-hi els debuts també de dos dels valors del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya dels darrers anys com són Arnau Cases i Isaac Barti (CE Olot). Els dos joves corredors van veure però trencat el seu debut, ja que una caiguda, en el cas de l’Arnau Cases i problemes de salut, per l’Isaac Barti, els van fer abandonar la cursa abans d’hora. Cas semblant al del també debutant, Marcel Romaní, que va veure com una caiguda també el feia dir adéu a la competició.

La cursa amb sortida i arribada a Arinsal va presentar un recorregut de 23,8km i 2375m d+. L’ascens fins al pic del Comapedrosa (2.942m), el cim més alt d’Andorra, ha estat un dels atractius d’una cursa que va recòrrer bona part del PN del Comapedrosa i que va demostrar ser una de les més exigents del calendari de la Copa del Mon ISF.

Històrics que no fallen

Si els debutants catalans van tenir sort diversa on no van fallar va ser en els corredors més veterans. En categoria femenina a la debutant Georgina Gavarró l’acompanyava un trident amb molts quilòmetres a les seves cames. Les dues corredores de la Cameta Coixa; Montse Martínez i Rosa Navarro (CEM la Cameta Coixa) i l’osonenca Laia Andreu (CE Callús) que tornava a la selecció després de la seva maternitat.

Martínez i Navarro es van situar dins del Top 20 amb un 14è lloc per a Montse Martínez i un 18è lloc per a la bagenca, Rosa Navarro. Laia Andreu va situar-se 22a a la general i quarta en categoria veterana. Rosa Navarro va pujar al segon calaix del pòdium en categoria veterana.

Pel que fa a la general masculina destacar l’11a posició de l’incombustible Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà). Españó manté el seu idil·li amb la Copa del Món on acumula Tops 20 les darreres temporades. Des del 2017 el corredor del Mountain Runners del Berguedà, ha sumat un 13è, un 9è, un 10è lloc i ara aquesta onzena posició a la prova andorrana de la Copa del Món.

La participació masculina es va tancar amb la participació de dos joves valors més que van debutar a Livigno a la primera cursa de la Copa del Món a Europa. El cerdà Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) va tancar la cursa amb una 24a posició i el garrafenc Josep Morales (AE Mountain Runners del Berguedà) va tancar el Top 30 de la cursa.

Les pròximes cites per l’equip català seran el 26 de setembre Gorbeia (Euskal Herria) i el 16 d’octubre a Limone (Itàlia) i pendents de l’última cursa de la Copa del Món el 24 d’octubre a  Matheysins (França).

Mathys i Dragomir manen també a Andorra

L’Skyrace Comapedrosa ha tornat a deixar clar qui són els aspirants a emportar-se aquesta Copa del Món. El suís Christian Mathys i la romanesa Denisa Dragomir s’han emportat la prova com ja van fer també en el seu primer pas europeu a Livigno. Mathys és líder destacat de la competició i Dragomir presenta candidatura amb les dues victòries europees.

En categoria masculina el romanès Leonard Mitrica i l’italià Daniel Antonioli van acompanyar a Mathys al pòdium. Destacar l’espectacular quart lloc del català, Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo team) que va ser el millor català a la classificació.

En categoria femenina la francesa Iris Pessey i la sueca Lina Elkott van acompanyar a Dragomir al pòdium andorrà. La gironina Àngela Castelló (CE Girona) va ser la millor catalana amb un vuitè lloc.