FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 09/04/2018

Oriol Cardona es fa gran

Esquí de muntanya

L’esquí de muntanya català ha tornat a brillar amb força en la darrera edició de la Copa del Món de la ISMF. Tot i les lesions de Kilian Jornet (Club Esportiu Cerdanya Pirineus) que han tingut al cerdà fora de combat en la majoria de proves, els catalans s’han emportat fins a tres pòdiums a les generals finals.

El darrer en aconseguir l’èxit ha estat Oriol Cardona (Ski Club Camprodon). Cardona ha aconseguit tancar la competició amb un més que destacat tercer lloc a la combinada de la Copa del Món.

El banyolí ha fet el salt de categoria aquest any i amb 23 anys ha sumat el seu primer pòdium absolut només per darrera de dos dels grans noms de l’esquí de muntanya mundial, els italians Robert Antonioli (segon) i Michele Boscacci (campió).

Cardona després d’arribar a casa

Cardona s’ha emportat la copa de cristall que entrona al tercer millor de la combinada de la Copa del Món i ha estat el relleu natural de Kilian Jornet que l’any passat es va situar segon a la classificació general. Oriol Cardona ha recollit el trofeu a l’última prova que s’ha disputat aquest cap de setmana a Madonna di Campiglio (Itàlia) i ha repetit la fotografia que l’any passat a la Val d’Aran ja es va fer en categoria ‘espoir’.

L’esquiador català tanca un any rodó després d’aconseguir també un quart lloc a la Pierra Menta al costat de Marc Pinsach i de proclamar-se campió estatal individual.

Cardona agafarà aire aquest pròxim mes abans de començar a participar a la temporada de curses verticals de muntanya. El de l’Esquí Club Camprodon ens ha explicat que acaba la temporada satisfet i amb l’objectiu de pensar en reptes més grans de cara a les pròximes temporades.

Kilian Jornet desè i Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca) dissetè han tancat la participació catalana a la competició masculina.

Galícia i Garcia no fallen a la cita

Abans que Oriol Cardona tanqués la seva participació a la copa del Món, l’esquí de muntanya català ja havia sumat dos pòdiums més.

El primer el va celebrar Marta Garcia (Club Ski Cerdanya Skimo Team). L’osonenca ha repetit classificació i ha tancat la Copa del Món amb el tercer lloc en categoria esprint per darrera la francesa Laetitia Roux (campiona) i la suïssa Marianne Fatton (segona).

Marta Garcia a l’Altitoy-ternua amb la selecció Catalana fent parella amb Mireia Miró. Instagram Marta Garcia.

Garcia no ha fallat per segon any consecutiu en una categoria on es troba còmode entre les millors del món. Marta Garcia ha sumat pòdiums en diferents categories des del 2012 i cal destacar el tercer lloc a la combinada aconseguit en l’última edició de la Copa del Món.

La temporada de Marta Garcia es tanca amb dos bronzes a les proves de la Grande Course. Al costat de Mireia Miró (UEC Gràcia), Garcia ha sumat un tercer lloc a l’Altitoy-Ternua i la mateixa posició a la Pierra Menta.

Clàudia Galícia després de proclamar-se campiona de Catalunya.

Una altra osonenca, Clàudia Galícia (Club Ski Cerdanya Skimo Team), ha estat la protagonista en les proves verticals. Galícia ha acabat pujant al segon lloc de la general a la categoria vertical per darrera de la gran dominadora de la competició la francesa Axelle Mollaret.

L’actual campiona de Catalunya individual ha vist com una lesió la deixava sense opcions de lluitar per la general final, on l’any passat va ser segona. Galícia, que no ha participat a les dues darreres proves del mundial, no ha fallat a la seva cita amb el pòdium i ha seguit acumulant èxits internacionals tancant la seva participació amb un quart lloc a la combinada.

Cal destacar també el novè lloc final a la general de la categoria ‘espoir’ de la jove Júlia Casanovas  (Club Ski Cerdanya Skimo Team) que amb 20 anys ha tancat la seva primera participació en categoria ‘espoir’ on ha debutat aquest any.