FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/03/2018

Galícia i Reyné dominen el campionat de Catalunya d’esquí de muntanya a Núria

Esquí de muntanya

Ni el fort vent que ha bufat durant bona part del dia, ni les baixes temperatures que han provocat que la neu fos glaçada a primera hora del matí han evitat que s’hagi disputat a la vall de Núria, la Pocatraça 2018.

La cursa organitzada des del CE Olot ha servit per definir els campions de Catalunya d’esquí de muntanya individuals.

Dos noms propis, el de Clàudia Galícia i el de Joan Reyné,  han dominat la cursa que ha sortit amb noranta minuts de retard i que ha vist modificat el seu recorregut a causa de les condicions adverses de la méteo.

Clàudia Galícia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) ha revalidat el títol que ja va aconseguir l’any passat a la Molina i s’ha emportat amb autoritat el seu segon campionat de Catalunya consecutiu.  L’osonenca ha dominat de cap a peus la cursa i ha entrat a meta amb més de quatre minuts d’avantatge sobre la segona classificada, Maria Illa (Ass. Esp. Mountains Runners del Berguedà) que s’ha emportat també el títol de campiona de Catalunya en categoria promesa acompanyant a Marc Mascarill (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) que l’ha guanyat en categoria masculina.  Claudia Tremps (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) ha tancat el pòdium del campionat de Catalunya.

Clàudia Galícia ha fet bons els pronòstics i s’ha emportat un campionat de Catalunya on l’esportista de Torelló es troba còmode i demostra que als seus 31 anys segueix demostrant que s’ha convertit en la clara dominadora d’aquesta disciplina al país.

En categoria masculina, Joan Reyné (Ski Club Camprodon) ha guanyat la Pocatraça a la recta d’arribada amb un esprint d’última hora davant de l’andorrà, Xavi Areny (ECOA). Els dos esquiadors han compartit bona part de la cursa però la definició de Reyné ha estat decisiva per guanyar la prova i el campionat de Catalunya.

Darrera de Reyné a pràcticament tres minuts ha arribat, Jordi Alís (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) que ha pujat al segon calaix del pòdium del campionat de Catalunya.
Un pòdium que ha tancat un d’aquells vells roquers de l’esquí de muntanya català, Jordi Palomares (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) que ha arribat a sis minuts del guanyador de la cursa, Joan Reyné.

Reyné participarà la pròxima setmana de la cursa de la Pierra Menta on formarà equip amb el madrileny Antonio Alcalde. A la prova francesa també hi prendrà part la selecció catalana d’esquí de muntanya.

Pau Coll (Ski Club Camprodon) i Júlia Massagué (UE Vic) , s’han emportat la categoria júnior , Ot Ferrer (Ass.Esp Mountain Runners del Berguedà) i Núria Torra (Ass.Esp. Mountain Runners Berguedà) han fet el doblet berguedà en la categoria cadet, Jordi Alcubierre (La Molina Club d’Esports) i Anna Penadès (UE VIC) la màster 40 i Xevi Sadurní (Ski Club Camprodon)  i Maribel Morillas (Club Alpí Palamós), la màster 50.

Fotos: FEEC/CE Olot/PS