FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/03/2018

Marc Pinsach i Oriol Cardona, quarts a la Pierra Menta

Esquí de muntanya

La selecció catalana d’esquí de muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat en la 33a edició de la Pierra Menta, la gran cursa d’esquí alpinisme més prestigiosa del món, entre els dies 14 i 17 de març. La prova es desenvolupa a la regió de Beaufort (França), es divideix en quatre etapes i a diari se superen al voltant dels 2.500 metres de desnivell positiu.

La selecció catalana ha estat present a la Pierra Menta amb quatre equips: en categoria absoluta, Marc Solà (Ski Club Campron) – Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team); Marc Pinsach (CE Cassanenca) – Oriol Cardona (Ski Club Camprodon); en categoria júnior, corrent dues etapes, Júlia Massagué (UE Vic) – Paula Sellol (La Molina Club d’Esports); Narayan Macià (UE Vic) – Oscar Simó (La Molina Club d’Esports).

Marc Pinsach i Oriol Cardona quarts. Kilian Jornet abandona per lesió 

L’equip de la selecció catalana format per Oriol Cardona i Marc Pinsach ha protagonitzat una Pierra Menta molt regular i sòlida. En les dues primeres etapes, Cardona i Pinsach van ser sisens, mentre que en la tercera van entrar en cinquena plaça, col·locant-se provisionalment com a cinquens en la general. El dissabte han repetit cinquena posició i finalment han acabat quarts en la classificació general final, amb un temps acumulat total de 10 hores i 31 minuts.

La parella de la selecció catalana formada per Marc Solà i Jordi Alís ha finalitzat en 30a posició.

Kilian Jornet (AE Ekke Lleida), que ha format equip amb l’alemany Jakob Herrmann, s’ha vist obligat a abandonar en la darrera etapa degut a una lesió de peroné. Jornet i Herrmann lideraven la Pierra Menta en la general però la desafortunada lesió de Jornet els ha deixat fora de la competició. L’any passat, Kilian Jornet va ser segon corrent amb Alexis Sévennec.

La victòria a la Pierra Menta 2018 ha estat pels italians Robert Antonioli i Michele Boscacci, amb 9 hores i 57 minuts. Els segons classificats han estat els francesos William Bon Mardion i Xavier Gachet, i els tercers, també francesos, Didier Blanc i Valentin Favre.

Mireia Miró i Marta Garcia s’emporten la medalla de bronze

En categoria femenina, la parella formada per Mireia Miró (UEC de Gràcia) i Marta Garcia (Cerdanya Skimo Team) s’han mantingut terceres durant les quatre etapes i s’han penjat el bronze en la 33a edició de la gran cursa, amb un temps acumulat total de 13 hores i 21 minuts.

La victòria en dones ha estat per la italiana Katia Tomatis i la francesa Axelle Mollaret, amb 12 hores i 11 minuts. Segones han estat la sueca Emelie Forsberg i la francesa Laetitia Roux, amb 12 hores i 22 minuts.

Júlia Massagué i Paula Sellol, sisenes en categoria júnior

Els corredors de la categoria júnior han disputat una Pierra Menta de dues etapes. L’equip femení júnior de la selecció catalana format per Júlia Massagué i Paula Sellol ha finalizat sisè en la classificació general final, després d’aconseguir una sisena plaça el divendres i una setena el dissabte.

En categoria masculina júnior, Narayan Macià i Òscar Simó han finalizat en 25a posició.

Pere Rullan i Genís Zapater, top 25 a la Sella Ronda

Pere Rullan (La Molina CE) i Genís Zapater (Ski Club) també ha corregut representant a Catalunya aquest cap de setmana. Rullan i Zapater han participat a la clàssica Sella Ronda, que es disputa a les Dolomites. L’equip català ha acabat entre els 25 millors, marcant un temps total de 3 hores i 35 minuts, superant 42 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell positiu.

Fotos FEEC/Ton Massagué