FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/03/2018

Kilian Jornet i Jakob Herrmann guanyen la gran cursa Altitoy

Esquí de muntanya

L’Altitoy és la cursa d’esquí alpinisme més prestigiosa del Pirineu i aplega cada any més de mig miler d’esquiadors vinguts d’arreu del món.  La prova, que s’ha celebrat els dies 3 i 4 de març, és l’única cursa del circuit de La Grande Course que es disputa en territori pirinenc. Es desenvolupa en dues etapes i acumula un total de 5.000 metres de desnivell positiu.

L’Altitoy ha servit a la selecció catalana d’esquí de muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per obrir el seu calendari de competicions internacionals.

La selecció ha participat amb sis equips a l’Altitoy: Erola Bisquert (UE Vic) i Maria Illa (AE Mountain Runners del Berguedà); Sergi Lambea (CM Sant Cugat) i Aribau Portillo (UE Sabadell); Mireia Miró (UEC Gràcia) i Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team); Marc Pinsach (CE Cassanenca) i Oriol Cardona (Ski Club Camprodon); Joan Reyné (Ski Club Camprodon) i Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team); i Clàudia Sabata (AE Mountain Runners del Berguedà) i Marta Ruso (Associació Esportiva Pallars (SE)).

Kilian Jornet i Jakob Herrmann, guanyadors

Kilian Jornet (AE Ekke Lleida) i l’alemany Jakob Herrmann han dominat l’Altitoy en les dues etapes. En la primera, amb 2.600 metres de desnivell positiu en cinc pujades, la meteorologia va acompanyar als corredors i les condicions de la neu van ser les millors pel desenvolupament de la cursa. Jornet i Hermann es van imposar per davant de Bon Mardion-Gachet i Boscacci-Maguet. El millor equip de la selecció catalana va ser el format per Oriol Cardona i Marc Pinsach, amb una treballada quarta plaça.

Alís, Reyné, Cardona i Pinsach

La segona etapa, amb el clàssic final a Luz Ardiden, ha comptat amb un desnivell de 2.200 metres, en 20 quilòmetres, per les crestes que dominen l’estació. Jornet i Herrmann també han estat els guanyadors i s’han emportat així la victòria de l’onzena edició de l’Altitoy. La segona plaça ha estat per Bon Mardion-Gachet i la tercera per Boscacci-Maguet.

El millor equip català masculí en la classificació general final ha estat el de Cardona-Pinsach, que han acabat cinquens. Joan Reyné i Jordi Alís han estat vuitens i Portillo-Lambea han acabat en vint-i-quatrena posició.

Mireia Miró i Marta Garcia, podi a l’Altitoy

En la categoria femenina, han estat tres els equips que s’han jugat les places de podi per la victòria final. En les dues etapes s’han repetit les posicions i finalment la victòria a l’Altitoy ha estat per Alba de Silvestro i Katia Tomatis. La segona plaça l’ha ocupat la parella Fietcher-Mollaret.

L’equip de la selecció catalana format per Mireia Miró i Marta Garcia ha estat molt regular en les dues jornades i ha pujat al tercer calaix del podi. Illa-Bisquert han acabat sisenes.

Mireia Miró i Marta Garcia, terceres a l’Altitoy

La selecció catalana també a la Pierra Menta i Tour de Rutor

La selecció catalana d’esquí de muntanya de la FEEC participarà properament en les curses Tour de Rutor, que es disputa a la Vall d’Aosta (Itàlia), i a la Pierra Menta, a la regió de Beaufort (França). Ambdues proves també formen part del circuit internacional La Grande Course.

Fotos / Joan Cardona