Coincidint amb el tancament de la temporada estival ha finalitzat una nova fase en l’actuació global de millora del refugi Sant Jordi, situat al Parc Natural del Cadí-Moixeró, al terme municipal de Guardiola de Berguedà.
Al llarg de la setmana passada els operaris van acabar els treballs relacionats amb la construcció del nou mòdul de fusta del refugi. Un nou espai que permetrà augmentar el confort dels usuaris de l’equipament, doncs servirà tant per espaiar el menjador com per habilitar una zona annexa de descans segons convingui.
Aquesta actuació ha estat possible gràcies a una subvenció del Departament de Territori i Sostenibilitat a través del Parc Natural del Cadí-Moixeró que subvenciona un 70% del pressupost d’execució de l’obra a través de les Subvencions als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies. Unes subvencions que tenen per a objectiu el finançament d’actuacions per a la restauració, conservació i millora dels espais naturals de Catalunya, els hàbitats i espècies, l’ordenació dels usos públics i les infraestructures vinculades a aquests usos, i la divulgació del coneixement i la sensibilització en relació amb la seva
gestió i conservació.
Refugi Sant Jordi
Enlairat a 1.565 m d’altitud, situat al vessant sud de la serra de Moixeró, molt a prop del coll de Pendís, el refugi Sant Jordi s’inaugurà l’octubre de 1961. Actualment disposa de 44 places i forma part de la popular travessa Cavalls de Vent, la recentment cread Alta Ruta del Cadí, així com també de Muntanyes Màgiques i el GR 107 “Camí dels Bons Homes”. L’accés al refugi a través del PR-C 125, una preciosa excursió que discorre pels Empedrats, resseguint l’espectacular i encaixonada vall del riu Pendís, és
una experiència totalment recomanable. Pel què fa a les ascensions, l’estrella de la zona és el Penyes Altes del Moixeró (2.276 m), el cim més emblemàtic de la serra de Moixeró.
Josep Llusà (adjunt a l’àrea de Territori de la FEEC)