FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 20/10/2019

Marta Llagostera i Gerard Españó s’imposen a la cinquena edició de la VertiKalM

Garrotxa Curses per Muntanya

Un any més la cursa vertical VertiKalM, organitzada pel Grup Excursionista Cultural i Alpinista “Lletissonada”, posa punt i final a la 10a Copa Catalana de Curses Verticals que es va iniciar el mes de maig i ha finalitzat el 20 d’octubre a la població de Sant Privat d’en Bas. Un centenar de corredors i corredores han sortit a les 9:30 des de la plaça d’aquesta petita població, situada a 530 metres d’alçada, i han arribat fins al cim de Puigsacalm que es troba a 1.514 metres.

Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà), s’ha emportat la primer posició del podi finalitzant amb un temps de 45 minuts i 46 segons. Españó ha sortit de la línia de sortida regulant-se els primers quilòmetres més planers i no ha estat fins a les primeres pujades més pronunciades que ha començat a pujar el ritme i a guanyar posicions. La pluja ha deixat corriols ben enfangats que Españó ha superat amb més facilitat que els seus contrincants i això l’ha beneficiat col·locant-se líder. L’últim tram ha intentat mantenir l’avantatge i la distància per arribar a creuar la línia de meta el primer. Amb menys d’un minut de diferència ha arribat segon el corredor Adrià Noguera (Unió Excursionista Prats). La tercera posició del podi masculí l’ha ocupat Marcel Palau (Antics Alumnes Associats) parant el cronòmetre 20 segons més tard respecte Noguera.

El corredor Jordi Bolet (CE Cerdanya Pirineus) ha arribat a l’última prova de la Copa Catalana ocupant el tercer lloc de la classificació acumulada d’aquesta competició. Després de superar les quatre proves que completen la Copa i quedant en cinquena posició a la VertiKalM, és el guanyador d’aquest any de la Copa Catalana de Curses Verticals.

Podi masculí

Entre les dones, la més ràpida en pujar al cim del Puigsacalm ha estat Marta Llagostera (4000 Peus AE Collbató) amb un temps de 56 minuts i 17 segons. Tot i les molèsties que ha arrossegat  després de córrer a la Sky Pirineu que no li han permès entrenar-se al 100%, ha volgut tancar la temporada de curses per muntanya amb la VertiKalM i ho ha fet de la millor manera. Llagostera no ha estat de les primeres noies en travessar la línia de sortida però de seguida, aproximadament entre el primer i el segon quilòmetre, s’ha quedat a la segona posició femenina. Quan han començat a enfilar-se per les primeres pujades més tècniques de la cursa, s’ha posicionat primera i ja no ha abandonat el lideratge fins a la línia de meta. Per darrera seu, a 3 minuts de diferència ha arribat la corredora Adriana Daza (AE Pedala.Cat Balaguer), ocupant la segona posició. Daza, després de córrer a les quatre proves de la Copa Catalana de Curses Verticals, s’ha proclamat campiona d’aquesta modalitat. La tercera classificada ha estat Ona Castellsagué (Unió Excursionista de Vic) amb 59 minuts.

Podi femení

Aquesta és la darrera de les quatre proves que han conformat enguany la Copa Catalana, que va començar amb la Cara Amon el mes de maig, va seguir amb l’Olla Vertical el juny i va tancar l’estiu amb la Verticalp Skyrace el mes d’agost.