FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 20/05/2019

Adriana Daza i Arnau Cases, primers líders de la Copa Catalana de Curses Verticals

Alta Ribagorça Curses per Muntanya

La 10a Copa Catalana de Curses Verticals s’ha obert aquest cap de setmana a Barruera. La clàssica de la Cara Amon ha servit per donar el tret de sortida a la competició.

La cursa ha estat marcada per les condicions meteorològiques adverses que s’han trobat els corredors i que ha obligat a l’organització del CE Alta Ribagorça a retallar els últims 200 metres de la cursa per la neu acumulada en el recorregut. Així la vertical no ha pogut arribar fins al cim de les Roies de Cardet (2.440 m).

Tot i aquest canvi d’última hora la cursa ha mantingut un desnivell de 1.160 m i els corredors han superat les rampes més dures d’aquesta Cara Amon.

En total 68 esportistes han pres part de la Vertical que s’han emportat Adriana Daza (CE Pedala Cat Balaguer) amb un temps de 1:01:16 en categoria femenina i Arnau Cases (Espot Esquí Club Vall d’Aneu) amb un temps de 00:45:30 en categoria masculina.

Tram final de la Cara Amon Foto: Pau Aguilera

Adriana Daza ha guanyat amb superitat i ha entrat a meta amb més de dos minuts d’avantatge sobre la segona classificada, Gemma Maimó. El pòdium l’ha tancat Sílvia Roca (CE Taradell), que amb el tercer lloc se situa segona a la general de la Copa de Curses Verticals. Tercera d’aquesta classificació és Maria Clèries (CE Guissonenc) que ha entrat quarta a la Cara Amon.

En categoria masculina, Arnau Cases s’està especialitzant als esprints finals. Cases, actual subcampió de Catalunya de l’especialitat, va protagonitzar uns darrers metres espectaculars a la Sobrepuny Trail i ha repetit fórmula per superar a Jordi Bolet (CE Cerdanya Pirineus). Bolet ha entrat a només quatre segons de Cases, que havia parat el crono amb 45 minuts i 30 segons. David Soler (CMR Olesa) ha tancat el pòdium masculí a la Vall de Boí.

L’Olla de Núria el pròxim 8 de juny serà la segona prova d’aquesta Copa que aquest any promet emocions fortes.