FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 08/06/2019

Fatima de Diego i Eduard Hernández els més ràpids de l’Olla Vertical

Gironès Ripollès Curses per Muntanya

L’Olla Vertical s’ha disputat aquest dissabte 8 de juny a la Vall de Núria. Sota un entorn immillorable, la quarta edició organitzada per la Unió Excursionista de Vic, aconsegueix aglomerar a un centenar de participants. Fatima de Diego i Eduard Hernández (AE Matxacuca) han estat els més ràpids i s’han proclamat guanyadors de la segona prova del calendari de la 10ª Copa Catalana de Curses Verticals.

Els pocs menys de 4 quilòmetres i gairebé 1.000 metres de desnivell han format part d’una vertical plena d’emocions. La sortida ha estat des del monestir de Núria i poc més d’un centenar de participants han coronat el punt més alt de la vall, el cim del Puigmal (2.909 m).

En categoria femenina la més ràpida ha estat la madrilenya Fatima de Diego arribant al cim més alt amb un temps de 54′ 32” i seguida de la basca Maider Fraide que entrava només dos minuts més tard. Mireia Pons (CE Muntanya Cerdanyola) ha estat qui ha tancat el podi femení amb un temps de 57′ 59”.

L’home més ràpid ha estat el favorit Eduard Hernández (AE Matxacuca) amb 45′ 13” seguit de Pau Coll (Ski Club Camprodon) per poc més d’un minut amb un temps total de 46′ 23”. L’últim en tancar el calaix ha estat Agustí Roc (AE Matxacuca) que ha aconseguit pujar al Puigmal amb un temps de 47′ 05”.

Enguany i com a tret a destacar, l’Olla de Núria serà la primera cursa de muntanya en ser televisada en directe per TV3, podent-la seguir de 8:45h a 12:00h del matí. Un total de 21 quilòmetres i 1.940 metres de desnivell positiu reunirà a 700 corredors que ompliran la Vall en una jornada especial. El presentador d’Esport ClubMarc Negre retransmetrà la cursa acompanyat del periodista Josep Maria Puig i de l’esquiador i corredor Marc Pinsach que aportarà una visió més tècnica a la jornada després d’haver-la guanyat durant 4 edicions.

Aquest fet remarca, un cop més, l’evolució dels esports de muntanya i en aquest cas, de les curses de muntanya no només en nombre de participants sinó també en espectadors que volen seguir aquestes curses en directe, com la Zegama-Aizkorri disputada el darrer cap de setmana.

Fatima de Diego arribant al cim Puigmal.
Foto: Quim Julià

 

Edu Hernández arribant al cim Puigmal.
Foto: Quim Julià

El calendari de Copa Catalana no s’atura

La Vertical de l’Olla de Núria arriba com a segona prova del calendari després de la mítica Cara Amon organitzada pel Centre Excursionista Alta Ribagorça a Barruera el passat 18 de maig. Els guanyadors d’aquesta onzena edició van ser Adriana Daza (CE Pedala Cat Balaguer) i Arnau Casas (Esport Esquí Club Vall d’Àneu) que van haver de lluitar contra unes condicions meteorològiques adverses.

La propera del calendari serà la VerticAlp Sky race a la Cerdanya el proper 18 d’agost amb un total de 7’5 quilòmetres i 1.450 metres de desnivell. Sortint des d’Alp els participants arribaran a Tossa d’Alp a 2.536 metres d’alçada on es podrà gaudir d’una fabulosa vista de la Serra del Cadí i Pedraforca.

Vídeo: Pep Hubach, Erard Cordeiro i Evasión TV