FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Carla López
Foto: Carla López

Notícies - 18/08/2019

Marc Sabater i Fátima de Diego s’emporten la VerticAlp Sky Race

Cerdanya Curses per Muntanya

Marc Sabater Sanmartí ha estat el clar dominador de la VerticAlp Sky Race, organitzada pel Club Esportiu Cerdanya Pirineus. Gairebé des de l’inici, quan els corredors només portaven 10 minuts en cursa, Sabater ja ha estat capaç d’agafar suficient avantatge per escapar-se dels seus rivals. El jove de 23 anys ha finalitzat els 1.400 metres positius amb un temps de 01:00:03, superant el rècord de Pere Rullan per 46 segons. Gerber Martin Medina, ha aconseguit ser el segon corredor més ràpid, entrant a meta amb un temps de 01:01:52. El tercer ha estat Jordi Alís Sànchez (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), després d’una cursa molt disputada. En el segon avituallament de Coma Oriola, abans de començar la rematada final, ha començat marcant una quarta posició al cronòmetre. Quan ja portava 5 quilòmetres a les cames, als últims 2 quilòmetres amb 600 metres de desnivell positiu encara per endavant, ha aconseguit recuperar una posició per entrar dins dels tres millors de la cursa. En total, ha realitzat tot el recorregut amb un temps de 01:02:42, només un minut més tard que el segon.

També cal destacar la participació dels corredors Marc Pinsach Rubirola (CE Cassanenca) i Gerard Españó Aniceto (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà). Pinsach, tot i començant a la segona posició, s’ha quedat a les portes de pujar al podi amb una cinquena posició a la classificació general. El corredor del Mountain Runners del Berguedà ha quedat novè.

Podi masculí

Pel que fa al podi femení, la guanyadora ha estat Fátima De Diego, qui ha finalitzat la cursa en poc més d’una hora i ha aconseguit entrat al top 20 de la classificació general. Àngela Castelló Nòria (CE Girona SE) i Cristina Bes Ginesta l’han acompanyada al podi amb un segon i tercer lloc poc disputats, ja que durant tota la cursa han anat a la mateixa posició.

Podi femení

La cursa, que és la tercera prova de la Copa Catalana de Curses Verticals, forma part del circuit de proves de l’Ultra Cerdanya i té 7,5 quilòmetres de distància i 1.400 metres de desnivell positiu. Transcórrer a la comarca de la Cerdanya des de la població d’Alp fins a la mítica Tossa d’Alp, a 2.536 m d’alçada des d’on es poden gaudir de grans vistes de la Serra del Cadí i el cim del Pedraforca.

Espai per els més petits

Paral·lelament, també s’ha disputat la VerticAlp Sky Race Kids, l’equivalent a la germana gran però enfocada als més menuts. Enguany, ha comptat amb tres curses diferents adaptades a cada categoria de corredors: prebenjamí, benjamí, aleví, infantil i cadet. D’aquesta manera, l’objectiu de l’organització és promocionar aquest esport entre els més petits i que també tinguin cabuda dins d’aquesta competició.