FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/09/2018

Marc Pinsach es penja el bronze a The Rut, als Estats Units

Curses per Muntanya

The Rut és una de les curses per muntanya més importants dels Estats Units, un país amb un circuit de proves gegantí i que porta un bon grapat d’anys movent a milers de corredors. Mentre Chamonix s’ha convertit aquesta setmana en la capital mundial del trail amb la celebració de l’Ultra Trail del Mont Blanc (UTMB), l’estat de Montana ha acollit una nova edició de The Rut, inclosa dins de la copa del món d’Skyrunning, el dissabte 1.

La cursa nord-americana suma 28 quilòmetres i aproximadament 2.300 metres de desnivell positiu. És un autèntic repte en un ambient d’alta muntanya, amb intenses pujades sobre un terreny molt pedregós i tècnic, que arriba fins als 3.403 metres d’alçada en el seu punt més alt, el Lone Peak.

Marc Pinsach, tercer a The Rut

The Rut és una cursa que sempre s’ha donat bé pels corredors catalans. Sense anar més lluny, l’any 2016, Jan Margarit pujava al podi en tercera posició, Eugeni Gil acabava novè, i en dones, Laura Orgué també es feia amb la tercera plaça, i Marta Molist tancava el Top 5 femení.

Enguany la prova ha patit la coincidència de dates amb la UTMB i el nombre de corredors europeus s’ha reduït. Tot i així, el nom de Catalunya ha tornat a sonar en les places de podi gràcies a Marc Pinsach (CE Cassanenca).

Pinsach ha mantingut un intens frec a frec al capdavant de la cursa amb el suís Pascal Egli i l’andorrà Òscar Casal. Una lluita per la victòria que finalment s’ha decantat del corredor de Suïssa, amb un temps a meta de 3 hores i 6 minuts. Casal ha estat segon, a només 4 minuts d’Egli, i Pinsach finalment ha creuat l’arribada amb un temps de 3 hores i 12 minuts, penjant-se una treballada medalla de bronze.

“Amb una mica de boira per l’alçada,  bona cursa amb una part molt tècnica i una de molt atlètica. La cursa era l’excusa per anar als USA i descobrir el famós flow yanqui i la cosa ha anat bastant bé”, ha comentat Pinsach en el seu compte de Twitter.

En categoria femenina, la britànica Holly Page, que ja va passar triomfant per la Buff Epic Trail de la Vall de Boí, s’ha fet amb la victòria, parant el cronòmetre en 3 hores i 42 minuts. Segona ha estat la nord-americana Dani Moreno, amb 4 hores i 15 minuts, i tercera, l’africana Emily Hawgood, amb 4 hores i 21 minuts.

Foto / Albert Jorquera – ISF