FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/07/2018

Grans resultats per la selecció catalana de curses per muntanya a la Buff Epic Trail 42k

Curses per Muntanya

El Buff Mountain Festival ha acollit un any més una de les proves de la copa del món d’skyrunning. La prova s’ha disputat l’1 de juliol, amb sortida i arribada a la població de Barruera, epicentre del festival de muntanya més gran de Catalunya.

La cursa puntuable per a la copa del món és una prova de distància marató, de 42 quilòmetres i 3.300 metres de desnivell positiu, amb un recorregut tècnic i espectacular, que consisteix en un itinerari circular per la zona perifèrica del Parc Nacional i les muntanyes que envolten la Vall de Boí.

La selecció catalana de curses per muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat amb un equip de vuit atletes: Laia Andreu (UE Vic), Montse Martínez (AAE Escola del Treball (SE)), Eduard Hernández (AE Matxacuca), Albert Pujol (CE Taradell), Pol Rodríguez (UEC Olesa de Monterrat), Sergi Rodríguez (CE La Segarra), Gerard Españó (AE Moutain Runners del Berguedà) i Jonatan Mora (CE Voltreganès).

Cinc corredors de la selecció catalana al Top 10

Les altes temperatures han estat les protagonistes a la marató. Els corredors han hagut de gestionar molt bé les forces, estratègia i hidratació per poder rendir al màxim. La cursa ha sortit des de Barruera a les 8h del matí i ha comptat amb uns 600 participants.

Les integrants femenines de la selecció catalana han realitzat un cursa sòlida i regular. Montse Martínez i Laia Andreu s’han mantingut sempre entre les primeres posicions, malgrat que no han pogut atacar en cap moment a la gran dominadora de la prova, Holly Page. La britànica ha estat la guanyadora de la Buff Epic Trail 42k amb un temps de 5 hores i 3 minuts. Page ha creuat la línia de meta somrient i amb pocs símptomes d’haver patit durant els 42 quilòmetres, fet que ha deixat palès la seva superioritat.

La segona classificada ha estat la corredora de la selecció d’Euskadi, Oihana Azkorbebeitia, amb 5 hores 27 minuts. Tercera ha sigut l’equatoriana Maria Mercedes Pila, amb 5 hores i 30 minuts. Montse Martínez ha arribat en quarta posició, amb un temps de 5 hores i 47 minuts. Just darrera seu, molt castigada per la calor, ha tancat el Top 5, Laia Andreu, amb 5 hores i 51 minuts.

En homes, Albert Pujol ha estat el millor corredor de la selecció catalana, realitzant una impressionant remuntada en els darrers quilòmetres i acabant en quarta posició, amb un temps de 4 hores i 36 minuts. Pujol ha comentat que “ja era hora de realitzar un bon paper aquesta temporada a la copa del món. M’he sentit molt bé durant tota la cursa”.

Dos corredors més de la selecció han entrat en el Top 10. Gerard Españó ha acabat setè, amb un temps de 4 hores i 41, i Eduard Hernández ha estat vuitè, amb 4 hores i 44 minuts. Hernández s’ha mantingut molta estona en cursa en la tercera posició però una complicada baixada en l’últim tram del circuit li ha fet perdre vàries posicions. Jonatan Mora també ha protagonitzat una bona competició, acabant 13è, amb 4 hores i 53 minuts.

El guanyador de la Buff Epic Trail 42k ha sigut Marc Pinsach, que ha corregut durant tota la cursa al capdavant, sense donar gaires opcions als seus rival. Pinsach ha parat el cronòmetre en 4 hores i 23 minuts. El segon classificat ha estat el britànic Finlay Wild, amb 4 hores i 29 minuts. Tercer ha sigut Miguel Caballero, amb 4 hores i 33 minuts.

Fotos / Fernando Rosa, Joel Vilà i Ivan Torres