FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 29/04/2020

L’assegurança de la FEEC cobrirà als federats i federades quan es permeti fer esport a l’aire lliure

Federats

El govern espanyol ha anunciat en les seves darreres compareixences públiques les primeres mesures de desconfinament progressiu durant els pròxims mesos. Una de les mesures més esperada és el fet de permetre realitzar esport a l’aire lliure. Tot fa pensar que aviat des del Gobierno de España es donarà el vistiplau perquè es pugui realitzar activitat física en espais oberts. Sembla que aquest pròxim dissabte dia 2 podria ser la data escollida per l’executiu espanyol per donar el tret de sortida a aquest desconfinament progressiu i asimètric.

Cal esperar però encara que es concretin els detalls d’aquest anunci que es va fer en condicional però que encara no té data fixada i manté molts interrogants. L’Estat ha d’especificar encara a la distància de casa que es podrà córrer o en quins espais es podrà fer activitat. Tenim clar que s’haurà de mantenir la distància de seguretat i no barrejar-se amb altres ciutadans que estigui realitzant exercici.

Des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya us expliquem que l’asseguradora de la FEEC ha confirmat que, en el cas que l’autoritat competent doni permís per fer esport, des del  mateix moment de l’autorització per part del govern de l’Estat els federats i federades de la FEEC disposaran de cobertura, sense necessitat de cap tràmit, tot i que s’haurà de tenir en compte que:

  • Els federats i federades exclusivament disposaran de cobertura els esports i les activitats cobertes per la nostra pòlissa (esports FEEC ). Sortir a passejar per la ciutat no és un esport FEEC. Fer senderisme o marxa nòrdica a centres urbans sí que ho són.
  • Exclusivament es disposarà de cobertura si la pràctica de l’esport es fa complint estrictament la llei, en el que pugui disposar el govern els pròxims dies, com ara:
  • MODALITAT  : Per exemple pràctica individual de l’esport.
  • HORARI / CALENDARI : Per exemple als matins  i només el caps de setmana.
  • LLOC : Per exemple fins a un màxim de distància d’un quilòmetre de la residència habitual.
  • EDAD : Per exemple majors de 18 anys i menors de 65 anys.

Des de la FEEC seguim treballant en diferents protocols per quan es faci efectiu aquest desconfinament i en les possibles compensacions que els nostres federats i federades estan patint com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19.

A partir del pròxim 4 de maig el govern espanyol ja ha anunciat l’inici de la fase zero que contempla també els entrenaments dels esportistes federats.

Des de la FEEC estem també a l’espera de la concreció i confirmació des del Consejo Superior de Deportes de quines són les mesures que s’han d’aplicar en aquestes entrenaments, ja que en l’informe fet des de l’ens governatiu no es contemplen entrenaments per muntanya de manera específica.

Cal remarcar que d’acord a la informació feta pública pel Govern de l’Estat en data d’ahir, els entrenaments esportius de caràcter federat seran permesos a partir del proper dilluns 4 de maig.

D’acord a les previsions fins ara publicades, els entrenaments podran realitzar-se donant compliment a les mesures de seguretat i prevenció establertes, comptant amb mascaretes, gels hidroalcohòlics, presa de temperatura i processos habituals de desinfecció de les instal·lacions.

Des de la FEEC recomanem esperar la publicació de l’instrument jurídic corresponent que haurà d’articular aquesta nova fase de confinament per prendre les decisions organitzatives oportunes.

Volem informar-vos que, en aquest sentit hem demanat una trobada amb l’equip mèdic de la Secretaria General de l’Esport per poder tractar de forma conjunta els aspectes que considereu d’interès pel nostre esport.

Els esports individuals es podran practicar sempre que no suposin un desplaçament amb vehicle. S’estan treballant en possibles franges horaries i a l’espera de la publicació del BOE.

 

Consulta Decret Generalitat Llicències Federatives

Consulta FAQs FEEC 

Consulta afectacions en competions FEEC

Consulta afectacions en circuits FEEC