FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 30/03/2020

Més d’una dotzena de caminades suspeses o ajornades

BTT Caminades de resistència Marxa nòrdica Excursionisme

Davant l’estat d’excepcionalitat per l’afectació de la pandèmia de la COVID-19 i fent cas a la implantació del decret 463/2020 la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha decidit suspendre/ajornar diferents activitats programades pels pròxims mesos, a l’espera de veure l’evolució de la situació.

El calendari que s’ha vist més perjudicat en el que són les activitats no competitives de la FEEC és el de Caminades de Resistència . La temporada acabava de començar amb la 21a marxa dels castells de la Segarra i s’ha vist aturada de cop des de fa dues setmanes.

Així, ara mateix hi ha dotze caminades suspeses i cinc ajornades fins al 7 de juny. El calendari per tant queda alterat en el seu inici i caldrà veure com es desenvolupa a partir de finals d’aquest mes de maig. De moment, la primera caminada que s’ha de celebrar és la 24a Caminada Reus – Prades – Reus el diumenge 7 d ejuny
L’última caminada que s’ha vist suspesa l’11a Caminada de les Carenes que organitza el CE Alta Ribagorça i que inicialment l’havien ajornat del 4 d’abril al 30 de maig, però finalment l’organització ha decidit no dur-la a terme. Aquesta mateixa setmana també s’ha decidit suspendre la 14a Transfronterera Cap del Rec, prevista pel 20 de juny.

Podeu consultar el calendari de caminades de resistència al web de la FEEC per conèixer en quin estat queda cada una de les sortides que estaven programades.

Aquesta situació d’incertesa ha fet que des del Comitè Tècnic de Caminades de Resistència s’ha redactat un comunicat per poder donar diferents directrius a les entitats que organitzen les caminades del calendari.  Podeu llegir aquí el comunicat.

 

Marxa Nòrdica, aturat el circuit

Les afectacions per la pandèmia de la Covid-19 han tocat de forma diferent als diversos calendaris de la FEEC. Així com hi ha competicions o circuits que s’han donat per tancats, altres ja havien començat i cal buscar ara dates de les proves ajornades, el circuit de Marxa Nòrdica no ha pogut ni començar.

El passat 15 de març s’havia de celebrar la primera prova amb la 5a Ecomarxa que organitzava el Club Marxa Nòrdica de Collserola, prova que de noment ha quedat ajornada fins al pròxim 15 de juny.

Dues proves més de moment ja han anunciat el seu ajornament. La primera la “En Marxa pel Rodal. 3a Caminada de Marxa Nòrdica per Sabadell” organitzada pel CE de Sabadell i que encara no té nova data i la segona la  “2a Marxa Nòrdica per Osona” organitzada per la UE Vic i que ha optat per moure l’esdeveniment fins al 20 de setembre.

La resta de calendari de Marxa Nòrdica  de moment no pateix cap altra afectació tot i que caldrà estar pendents també a l’evolució de la pandèmia i sobretot a la Marxa pels voltants de Taradell organitzada pel CE Taradell i que està programada pel 24 de maig.

 

Rodacamins, sense començar a pedalar

El calendari del circuit de Rodacamins que encara no ha començat ha vist com fins ara ja s’ha fet oficial la suspensió de la primera prova d’aquest circuit com és La Supersants  que organitza el Grup Excursionista Campdevànol ha quedat suspesa sense nova data.

Els pedals de les bicicletes de muntanya sembla que trigaran en tornar a girar, ja que també sembla pràcticament segura la suspensió o ajornament de la Camins de Tarragona organitzada pel Centre Excursionista Tarragona el pròxim 19 d’abril i penja d’un fil la Roda CEC que el Centre Excursionista de Catalunya ha programat pel 24 de maig.

Tot i això el calendari de Rodacamins, el més jove de tots, segueix en marxa i busca consolidar-se després dels seves primeres pedalades.