FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 09/04/2020

FAQS FEDERATS FEEC

Excursionisme Federats

Després de l’aprovació de decret 463/2020 les últimes setmanes a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya hem rebut diferents preguntes relacionades amb les diverses prohibicions i recomanacions establertes per aquest decret aprovat pel Gobierno de España.

Us donem resposta a les 10 preguntes més freqüents que hem rebut.

 

1. La FEEC segueix oberta?

• Sí, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya segueix atenent de forma telemàtica a qualsevol consulta i segueix treballant.
Es pot contactar amb la FEEC al correu electrònic feec@feec.cat o per telèfon al 661 780 585 en l’horari d’oficina habitual de dilluns a divendres de 9 a 14h i de 16h a 20h.

2. Puc sortir a la Muntanya ?

• No, no es pot sortir a fer activitat de muntanya sota cap concepte. Només poden anar a la muntanya aquells que realitzin una feina de primera necessitat en aquest entorn. I està prohibit practicar qualsevol tipus d’esport a la muntanya de moment fins a l’1 de maig.

3. La llicència de la FEEC està inhabilitada?

• No, la llicència de la FEEC i la seva corresponent assegurança mèdica com la de responsabilitat civil, segueixen en vigència en qualsevol territori on no s’hagi decretat l’Estat d’Alarma. L’assegurança de la FEEC actualment no cobreix els accidents de muntanya, ja que en el seu apartat de riscos exclosos hi queda establert el decret d’Estat d’Alarma i a més a més qualsevol accident de muntanya pot ser considerat negligència per part del federat, ja que està prohibit l’accés a la muntanya. Al nostre web es pot consultar la pòlissa d’assegurança de la FEEC. La llicència de la FEEC tornarà a cobrir a tots els federats quan es pugui sortir a fer activitat física i esport a l’aire lliure.

4. Si tinc un accident fent esport a casa em cobreix la llicència FEEC?

• Sí, l’assegurança de la llicència de la FEEC cobreix durant el període d’Estat d’Alarma els possibles accidents derivats de la pràctica esportiva feta a casa, com ara som els entrenaments i les rutines. Recomanem ser prudents i intentar no patir accidents per no haver de necessitar anar a centres hospitalaris

5. Es retornarà part de la llicència federativa?

• No, la FEEC no retornarà cap part del que s’ha pagat de la llicència. Cal recordar que la prima és indivisible, ja que l’assegurador suporta el risc total en cada instant de durada del contracte (anual segons l’article 22 de la LCS) i no per fraccions temporals. temps. Des de la FEEC es treballa per buscar alguns tipos de compensacions que els pròxims mesos esperem concretar.

6. M’arribarà la revista Vèrtex de març-abril?

• Sí, des d’aquest dilluns 6 d’abril Correus torna a distribuir revistes en paper. Com a mesura excepcional la FEEC ha obert la revista Vèrtex gratuïta per tothom en aquests dies d’estat d’alarma.

7. Els refugis de muntanya són oberts?

• No, els refugis són tancats des del passat 13 de març, tant la part guardada com la part lliure. El decret 463/2020 que prohibeix les activitats de muntanya deixa també sense ús els refugis de muntanya. Ara mateix no hi ha data d’obertura dels refugis federatius, Està penat amb multes l’ús dels refugis d’emergència o les part lliure dels refugis guardats. Al ser una instal·lació esportiva amb l’ultima disposició nomes hi poden accedir els guardes per poder fer tasques de manteniment imprescindibles.

8. El calendari de la FEEC ha quedat alterat?

• Sí, el calendari competitiu de la FEEC ha vist alterades algunes proves i els diferents circuits no competitius també. Al nostre web teniu actualitzats els calendaris amb les proves que han estat suspeses o ajornades Mirarem de garantir tots els Campionats de Catalunya de totes les modalitats esportives i que les Copes anirà en funció del que durin les restriccions. Els inscrits podran triar en algunes proves si volen mantenir la inscripció o recuperar-la sencera, aquesta decisió es el criteri sempre de l’entitat organitzadora.

9. Es poden recuperar les sessions de #SentlaMuntanyaaCasa?

• Sí, les sessions d’instagram del programa #SentlaMuntanyaaCasa es poden recuperar a l’IGTV del compte de la FEEC a instagram. Des del passat dia 15 de març la FEEC ha iniciat un ambiciós programa d’entrenaments, xerrades, ponències, formació, entrevistes, al web i a les xarxes socials que gestiona la federació.

10. Com a federat/ada de la FEEC tinc dret al xat mèdic gratuït de la UFEC?

• Sí, tots els federats i federades de la FEEC tenen de forma gratuïta un xat mèdic per consultes durant els dies que duri l’Estat d’Alarma. Per poder utilitzar aquest xat s’ha d’accedir a aquest enllaç, on hi ha les instruccions per descarregar-se una app i accedir a aquest servei.

 

Consulta també el FAQS per entitats.

Consulta els vols internacionals disponibles