Haurem d’esperar uns mesos per tornar a veure la imatge de Sergi Mingote (CE Parets) fent un cim de més de 8.000m. L’alpinista de Parets ha decidit abandonar grampons i piolet i agafar la bicicleta per iniciar un nou repte.
Mingote recorrerà 7.200 quilòmetres entre Barcelona i el cim de l’Olimp (Grècia). Durant aquest trajecte el seu full de ruta passa per aconseguir fer catorze cims emblemàtics del continent en 60 dies i passant per 10 països europeus.
L’alpinista català s’ha reinventat com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19 que l’ha obligat a posar un punt i seguit a la seva aventura per aconseguir tancar els 14 cims més alts del planeta en menys de 1.000 dies.
Aquest passat mes de març el seu calendari marcava aconseguir el cim de l’Annapurna (8.091 m). i aprofitar la temporada per enllaçar amb poc temps el Kanchenjunga (8.586 m) al maig i al juliol el Gashrebrum I (8.068 m). Mingote tenia pensat recuperar força a l’estiu i a la tardor intentar al setembre el Cho Oyu (8.201 m) i a l’octubre el Shisha Pangma (8.027 m).
D emoment aquesta aventura queda doncs aturada i Mingote té previstes 14 ascensions a cims emblemàtics del Pirineu, com la Pica d’Estats o l’Aneto; dels Alps, amb el Gran Paradiso i les Dolomites, amb el Monte Cristallo, totes elles situades en parcs naturals o reserves de la biosfera.
La sortida simbòlica d’aquesta nova aventura de Sergi Mingote s’ha fet des de l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona i compte amb el suport de la candidatura olímpica Barcelona Pirineus. El mes de setembre Sergi Mingote té la intenció de tornar cap a l’Himàlaia per tornar a buscar fer cims de més de 8.000m.
Els vuitmils de Mingote
Sergi Mingote es va llençar a l’aventura dels catorze vuitmils després de tancar el projecte 3x2x8000 i va vole aprofitar l’empenta per fer els cims més alts del planeta en 1.000 dies.
Mingote que ja té un registre rècord en el seu currículum després de fer el cim del Broad Peak (8.047 m), K2 (8.611 m), Manaslu (8.152 m), Lhotse(8.516 m), Nanga Parbat (8.152 m) i Gasherbrum II (8.035 m) en 367 dies ara segueix posant data límit per aconseguir tancar el nou repte. La data marcada és el maig del 2021 quan vol fer el cim de Everest (8.848 m) i així rebaixar a la meitat el rècord actual que té el coreà Kim Chang-Ho, que va fer els catorze vuitmils sense oxigen en 7 anys, 10 mesos i 6 dies. Chang-Ho ho va fer l’any 2013 i es va convertir en el primer coreà en conseguir sumar els catorze vuitmils sense oxigen.
A aquests cims cal sumar-hi el Dhaulagiri (8.167 m) aconseguit el passat mes d’octubre i que el situa ara mateix en l’equador del seu projecte.
Cal recordar que ara per ara dos catalans, Ferran Latorre (UE Vic) i Òscar Cadiach (CA K2), són els únics alpinistes del país que han aconseguit fer els 14 cims més alts del planeta.