FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/09/2018

Mingote segueix amb pas ferm i fa el seu tercer vuit mil al Manaslu

Alpinisme

L’alpinistà català Sergi Mingote ha coronat el cim del Manaslu (8.163m) aquest dimarts . El de Parets ho ha fet directement des del camp 3, sense fer un camp més d’alçada com estava previst, després d’un canvi de plans a última hora i que va anunciar amb una piulada al seu twitter personal.

Mingote ha comunicat també via twitter la seva arribada al cim del Manaslu amb una piulada on ha deixat clar que es trobava bé i que havia fet cim.

Amb aquest vuit mil Sergi Mingote comença la segona fase del seu repte 3x2x8000, amb el qual pretén pujar, en un sol any, sis muntanyes de més de 8.000 metres.  Ja en suma tres després d’aconseguir en poc més de dos mesos els cims del Broad Peak (8.047 m), el K2 (8.611 m) i ara el Manaslu (8.163m)

Les sis ascensions les farà sense ajuda d’oxigen artificial i en aquesta ocasió, a diferència de la primera expedició, intentarà fer cim en solitari.

Un cop assolida la vuitena muntanya més alta del món, viatjaria fins al camp base del Dhaulagiri (8.167m)i, un cim al qual té “molt respecte per la seva complexitat”.

El paretà comença aquesta segona fase en un bon estat de forma, després de preparar-se durant un mes que ha passat a Catalunya al CAR de Sant Cugat. Aquest entrenament, a part de proporcionar-li el seguiment d’un pla nutricional i d’entrenament, pretén analitzar científicament com afecta la falta d’oxigen en altura al cos humà.

El seu bon estat de forma ja es va deixar entreveure el passat juliol, quan completava la primera fase del seu repte, assolint el cim del Broad Peak (8.047 m) i el K2 (8.611 m), el segon més alt de la Terra. Contra tot pronòstic degut a la mala meteorologia, Mingote arribava al cim del K2 només una setmana després d’haver coronat el seu veí Broad Peak.

Tancarà el repte amb una tercera fase, a principis d’abril, on intentarà el Kanchenjunga (8.586 m) i el sostre de la Terra, l’Everest (8.848 m). Aquest últim cim és vital per aconseguir el Rècord Guinness que actualment està en mans de l’italia Silvio Mondinelli, que els va escalar en 3 anys i 64 dies. Si Mingote aconsegueix la seva nova fita, es convertirà en el primer alpinista mundial en pujar les 3 muntanyes més altes del món en només un any. I si finalment assoleix també els 3 vuit mils extres (Broad Peak, Manaslu i Dhaulagiri), esdevindrà el primer alpinista de la història en realitzar-ho.

Un projecte solidari

La part més solidària del projecte anirà lligada a les entitats APINDEP, RODAMUNT, Be Artsy i la Fundació Catalana de la síndrome de Williams. D’aquesta manera, APINDEP i RODAMUNT seràn les associacións inclusives protagonistes del repte esportiu i solidari al K2, Be Artsy (associació catalana que lluita contra pràctiques aberrants que pateixen les dones nepaleses) ho serà al Kangchenjunga nepalí, i la Fundació Catalana del Síndrome de Williams (persones que pateixen una alteració genètica al cromosoma set) protagonitzarà el tercer dels reptes, a l’Everest.

L’aventura anirà lligada també a set projectes d’investigació en alçada i rendiment que gestionarà el CAR de Sant Cugat i que el mateix director del centre Ramon Terrassa ha assegurat que seran investigacions molt útils per aplicar posteriorment a activitats lligades al món de l’excursionisme.