FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: DP Fotògrafs
Foto: DP Fotògrafs

Notícies - 16/10/2019

La VertiKalM tanca la Copa Catalana de Curses Verticals

Garrotxa Curses per Muntanya

La VertiKalM torna de nou a clausurar la Copa Catalana de Curses Verticals. Organitzada pel Grup Excursionista Cultural i Alpinista “Lletissonada”, aquesta cinquena edició portarà, el 20 d’octubre, un centenar de corredors a la plaça de Sant Privat d’en Bas (Garrotxa).

En menys de cinc quilòmetres, els participants s’enfilaran des de Sant Privat (525 m) fins al Puigsacalm (1.514 m), superant 975 metres de desnivell positiu. El primer quilòmetre és més o menys suau, resseguint el curs del riu Gurn fins el Pla d’en Xurri, des de on s’inicia el trajecte més costerut pel tradicional Camí del Matxos, amb alguna variant que s’enfila enmig de roures, faigs i boixos. Finalment, la canal del Grau de les Eugues ens guiarà directament fins al mateix cim del Puigsacalm.

Des del cim es pot divisar un magnífic panorama sobre les Valls d’en Bas i d’Olot fins al Golf de Roses, Puig Neulós, el Santuari del Mont, Comanegra i el Canigó. Es pot contemplar el Pirineu, d’Ull de Ter a la Vall de Núria, i mirant a cara oest es veu la Serra del Cadí. Si es gira la vista en direcció sud, el cim es regala unes magnífiques vistes del Pedraforca, la Serra d’Ensija, la plana de Vic, Montserrat, el Montseny, les Guilleries, el Cabrerès i la Vall d’Hostoles.

Aquesta és la darrera de les quatre proves que han conformat enguany la copa catalana, que va començar amb la Cara Amon el mes de maig, va seguir amb l’Olla Vertical el juny i va tancar l’estiu amb la Verticalp Skyrace el mes d’agost.

Les inscripcions per la prova estan obertes i es poden formalitzar fins al 18 d’octubre a través del web de la FEEC.