FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/05/2017

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya buscarà el podi a Zegama

Curses per Muntanya

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) viatja fins a Zegama (Guipúscoa) per a participar a la marató de muntanya Zegama-Aizkorri, el 28 de maig. La mítica cursa basca forma part del circuit internacional Skyrunner World Series 2017 i aplega als millors corredors per muntanya del món.

Aconseguir un dorsal per córrer a Zegama no és gens fàcil. De les 500 inscripcions que ofereix l’organització de la cursa, només 225 estan a l’abast dels corredors populars. La resta es reserven als corredors que participen al circuit internacional, als que han marcat els millors 125 temps en edicions anteriors i als compromisos de l’organització.

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC compta en aquesta edició amb set dorsals i participa amb: Eduard Hernández (AE Matxacuca), Pere Rullan (La Molina Club d’Esports),  Albert Pujol (CE Taradell), Ferran Sampere (AE Sant Vicenç de Montalt, David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà), Andreu Simon (CE Madteam) i Laia Andreu (UE Vic). Els acompanyarà el seleccionador català, Fernando Rosa.

Podis oberts

Un centenar de catalans estaran presents a Zegama. Aquesta xifra ja es va donar en l’anterior edició i converteix a Catalunya en el territori més representat a la cursa basca. El gran absent serà Kilian Jornet (AE Ekke Lleida), vuit vegades guanyador a Zegama, que a falta de donar la sorpresa a darrera hora, no participarà a la cursa. Sense la presència de qui ha revolucionat el món de l’alpinisme amb la seva ascensió a l’Everest, el podi masculí estarà més obert que mai.

Pere Rullan, tercer en l’edició 2015, està a la llista de favorits junt a noms com Marc Lauenstein, segon l’any passat, Artiz Egea o Zaid Ait Malek. A més dels corredors que representen a la selecció catalana, a Zegama també competiran referents com Jordi Gamito o Pere Aurell.

En categoria femenina la nòmina de noms importants és àmplia i les places de podi aniran cares. A més de Laia Andreu, entre les catalanes destaquen Sheyla Avilés, Eli Gordon o Ragna Debats. Totes tres tindran com a rivals directes a Emelie Forsberg, Maite Maiora o Megan Kimmel, segona l’any passat.

Foto / Ivan Torres