FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/05/2015

Pere Rullan, de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya, tercer a la Zegama-Aizkorri 2015

Curses per Muntanya

El corredor balear de la Selecció Catalana s’ha adjudicat aquest diumenge el bronze de la mítica marató de muntanya ubicada al País Basc, la Zegama-Aizkorri, prova de l’Skyrunner World Series i Campionat d’Europa d’Skyrunning. El guanyador de la prova ha estat l’italià Tadei Pivk, seguit per Manuel Merillas.

Pere Rullan, protagonista català a Zegama

Amb un dia de fred, pluja i boira com acostuma a ser aquesta cursa, han estat 531 els corredors que han pres la sortida dels 42 quilòmetres i 5.472 metres de desnivell acumulat per les zones d’Aratz i Sierra del Aizkorri. Amb un temps de 3 hores, 51 minuts i 11 segons, Tadei Pivk ha guanyat la cursa, seguit de molt a prop per Manuel Merillas (3 hores, 51 minuts i 47 segons), i Pere Rullan (3 hores, 52 minuts i 50 segons), del Centre Excursionista Pontsicà.

Els altres corredors de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya que han competit han estat: Jessed Hernández, membre del Centre Excursionista Pontsicà, que ha passat 6è per meta; i Diego Arroyo i Francesc Solé, de l’Associació Esportiva Matxacuca, que han estat 27è i 63è respectivament.

Ragna Debats, top ten femení

Amb noies, Azara García ha guanyat la prova amb un temps de 4 hores, 41 minuts i 23 segons. En segon lloc, ha arribat Paula Cabrerizo (4 hores, 43 minuts i 44 segons) seguida per Oihana Kortazar (4 hores, 44 minuts i 57 segons). La catalana Ragna Debats (Club Esportiu de Muntanya la Cameta Coixa) ha estat 9a, i Paloma Lobera (Associació Esportiva Matxacuca) 14a.

Els joves del CTCMC, a la Zegama-Aizkorri Junior Trail

A més a més, els corredors del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya (CTCMC) també han participat de la prova en representació dels seus clubs. Jan Margarit, del Centre Excursionista Pontsicà, ha guanyat la prova. Josep Morales, de l’Agrupació Excursionista Talaia, ha estat 4t; Fèlix Díaz-Prieto, del Centre Excursionista del Penedès, ha estat 7è, i Àngel López, de l’Associació Esportiva Intempèrie, 26è.