FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 08/07/2022

La primera Copa Catalana de Marxa Aquàtica obre el teló a Creixell

Tarragonès Marxa aquàtica

Aquest diumenge 10 de juliol la primera Copa Catalana de Marxa Aquàtica s’encetarà a la platja de Creixell (Tarragonès). Finalment, la prova que donarà el tret de sortida d’aquesta primera edició serà la 3a Trobada de Marxa Aquàtica Vila de Creixell, organitzada pel Centre Excursionista Arítjol. Inicialment, la prova que havia d’obrir el teló de la Copa era la 3a Trobada de Marxa Aquàtica de Salou (CE Salouenc), però l’estat de la platja de Salou on s’havia de disputar el passat 19 de juny, va obligar als organitzadors a ajornar-la.

La primera edició de la 1a Copa Catalana de Marxa Aquàtica consolida així el camí competitiu d’aquesta nova disciplina, ja estrenada amb el Campionat de Catalunya de la modalitat des de fa dues temporades. La Marxa Aquàtica és una de les noves disciplines ja reconegudes des de la SGEAF com a modalitats regulades des de la FEEC.

La Copa tindrà un total de quatre proves. Després de la prova celebrada a Creixell, també en formaran part la 3a Marxa Aquàtica Ciutat de Cambrils (CE de Cambrils), el 28 d’agost; la 3a Marxa Aquàtica de Salou (CE Salouenc) que finalment es disputarà el 10 de setembre; i la 3a AquaCEC (CEC), el 18 de setembre, que tancarà la competició i que també decidirà els campions de Catalunya d’aquesta temporada.

Pel que fa a la tercera edició del Circuit Català, a més a més de les quatre proves de Copa, passarà també per la Marxa Aquàtica de la Llum Solidària (CE Alliberadrenalina), el 24 de juliol i la 3a Marxa Aquàtica Vila de Roses (Cabirols AE), el 25 de setembre.

Aquesta temporada es mantindrà també el que ja serà 2n Campionat de Catalunya d’Aqua Beach Trail que es disputarà el 9 d’octubre a la platja de Torredembarra i organitzat des del CE Aritjol.

Fora del calendari català, un altre dels plats forts de la campanya arribarà el cap de setmana del 23 al 25 de setembre amb la disputa del 1r Challenge europeu de Marxa Aquàtica amb la participació de la selecció catalana.