FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pere Rullan
Foto: Pere Rullan

Notícies - 26/04/2024

La nostra copa arriba a ‘les clàssiques’

Berguedà Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La 22a Copa Catalana de Curses per Muntanya aterra aquest pròxim diumenge a Berga, en el que serà el tercer capítol d’aquesta temporada. Encara amb tot per decidir, la segona estada de la competició a terres berguedanes servirà per a tancar una primavera intensa en aquest territori després de la celebrcio de la Pugo Regis, el campionat de Catalunya de Verticals al Sobrepuny i ara la diputa d’aquest cap de setmana de clàssiques, on la Berga-Rasos-Berga serà la prova puntuable per la nostra copa.

La Berga-Rasos-Berga arriba a la seva 26a edició i torna al calendari de la Copa Catalana després de la seva última aparició l’any 2020 com a Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya.

La cursa presentarà el recorregut tradicional amb sortida des del cor de Berga, a la Plaça Sant Pere i amb un recorregut pel barri vell fins a començar a encarar les primeres rampes de mutaanya camí de la Figarassa. En total seran 27,3km amb 1.750m D+ que portarà als participants fins al Rasos de Peguera abans d’encarar una baixada molt tècnica amb passada pel Santuari de Queralt i retorn fins a Berga. 

Laia Calzada (CE Madteam) i Oriol Marin (UEC Anoia) arriben a Berga com a líder de la Copa Catalana després de les primeres dues cites a la Cursa dels Biberons i la Pugo Regis.

Carla Rafols (Club Muntanyenc de Sant Cugat) intentarà aprofitar la bona dinàmica després de la victòria a Puig-Reig per apropar-se al lideratge de Calzada que tindrà a Sònia López (CE Madteam) i a Èlia Vidal (UEC Anoia) com a principals rivals a vigilar per a classificació general.

En categoria masculina, Ramon Caballeria (GECA) intentarà assaltar el lideratge d’Oriol Marín, en un territoria que el garrotxí coneix prou bé. El local Roger Comellas (CEQUIE), després d’aconseguir victòria i rècord a casa seva a Puig-Reig, no vol deixar escapar tampoc l’oportunitat per a buscar el lideratge de la Copa a terres berguedanes.

Des de l’organització del Club Esquí Berguedà i l’AE Mountain Runners del Berguedà s’estarà pendent fins a última hora de les condicions meteorològiques que podrien fer avançar la sortida de la cursa i modificar recorreguts i horaris de la resta de proves de “les clàssiques” que s’estrenen aquest any. La unió entre les dues entitats berguedanes ha permès crear un cap de setmana intens i complert de curses a Berga amb distàncies per a tots els públics.

La Berga-Rasos-Berga servirà també per a presentar la nova figura de l’àrbitre ambiental que s’ha creat entre el Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat i la FEEC.