FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 24/03/2024

Carla Ràfols guanya a la Pugo Regis. Roger Comellas fulmina el rècord

Berguedà Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Després de l’emocionant Cursa dels Biberons “Memorial Estefano Fabregat” a Pinell de Brai el passat 28 de gener, la segona jornada de la 22a Copa Catalana de curses per Muntanya ha arribat amb gran expectació a Puig Reig (el Berguedà), amb la celebració de la Pugo Regis Trail en una jornada càlida i perfecte per a disfruatr del ràpids corriols de la zona. Demostrant que més enllà de l’espectacular etapa de la Volta, celebrada poques hores abans, el Berguedà també és terra de curses per muntanya.

La Pugo Regis Trail, coneguda com la cursa dels templers de Puig Reig, és una veritable experiència esportiva i cultural. Amb sortida des del Castell de Puig Reig, la cursa es caracteritza pels seus corriols ràpids i tècnics, amanit amb la història industrial més recent del baix Berguedà i també una divertida performance dels templers.

Enguany,  més de 330 corredors i corredores han participat en aquest esdeveniment excepcionalment organitzat des del Cquie, en el qual l’esperit dels templers es va mantenir viu en cada racó del recorregut.

Amb quatre propostes de circuit  adaptats, la prova reina, la Longus, ha destacat amb els seus 25 km i 1.000 metres de desnivell positiu, proporcionant un repte trencacames però emocionant per als participants, que han transitat per punts emblemàtics com la Serra de Cap de Costa i la Cua de la Guilla.

L’atleta local, Roger Comellas, representant de l’equip del CQUIE, ha brillat amb llum pròpia al guanyar la prova i establir un nou rècord amb un temps impressionant de 1 hora, 49 minuts i 8 segons. Aquesta fita esportiva supera el rècord anterior, establert al 2023 per Víctor del Àguila, demostrant que tot i ser temps molts ràpids de cursa sempre es poden batre. El podi masculí l’han completat l’ Ivan Moreno (CECB), seguit de prop per la parella formada per Jan Ballbè (AE Ullestret) i Sergi Beltrán (Ekke Lleida) , el vigent campió de la Copa, donant un toc emotiu a la competició. En la categoria femenina, l’excel·lència va ser el denominador comú amb corredores de la talla de l’actual campiona de la Copa, Maria Benito (AE Cordada), o les internacionals amb Catalunya; Carolina Rius (CE Madteam), Carla Esclusa (CQUIE) i Montse Martínez (AE Matxacuca)  al tancat de sortida.  No obstant això, ha estat Carla Ràfols, del Club Muntanyenc Sant Cugat, qui ha conquerit la victòria amb un temps de 2 hores, 16 minuts i 53 segons, tot deixant intocable el rècord establert per Natalia González  en 2:09:06 (2023) Destacable també la participació de la jove promesa dels Yetis, Laia Calzada, que ha arribat en segona posició, seguida per Ariadna Carbonell (CANT), demostrant el talent emergent en el panorama de les curses de muntanya al nostre país.

 

Categories en promoció:

JUNIOR:  Jan Torrella Oller  (UEC Bagà) ha destacat en la categoria Junior Masculí, assolint la primera posició amb un temps de 00:56:37. Seguint-lo d’ aprop de, Jan Castillo Paredes (Trail Moianès) que ha aconseguit el segon lloc amb un temps de 01:01:26, amb una diferència de només 00:04:49. Pere Menéndez Ramírez (Vacarissescorre) ha completat el podi en tercera posició amb un temps de 01:01:32. Aquests joves corredors han exhibit un notable rendiment en la competició. Lina Escura (Isard.Run) ha destacat en la categoria Junior Femení, assegurant-se la primera posició amb un temps de 01:24:30. Mar Cordoba Matias (Bisaura Xtrem Team) ha obtinmgut el segon lloc amb un temps de 01:28:18, a només 00:03:48 de la primera posició. Lucia Martinez Canteras (Yetis Collserola Trail Team) ha completat el podi en tercera posició amb un temps de 01:47:03.

JUVENIL: Àlex Cañada Ruiz (Kames Kids) s’ha emportat la victòria en  categoria Juvenil Masculí, amb un temps de 01:06:22. Nil Rovira Moratin (Yetis Collserola Trail Team) ha capturat el segon lloc amb un temps de 01:06:44, a només 00:00:22 de la primera posició. Albert Soler Capdevila (Centre Excursionista Llorença) ha tancat el podi en tercera posició amb un temps de 01:07:56. Gabriela Lasalle Gratacós  ha dominat un cop més la categoria Juvenil Femenina, assegurant-se la primera posició amb un temps de 01:11:11. Uma Plans Saforas (GEMI) ha aconseguit el segon lloc amb un temps de 01:20:13, a només 00:09:02 de la líder. Laia Alonso Degràcia (Escola Esportiva UEC Anoia) ha tancat el podi en tercera posició amb un temps de 01:21:58.

CADET:  Joan Guiteras, Pol Mena (Ass. Esp. de Muntanya Capellades) i Ricard Groh (Escola Trail Barcelona) han completat el podi masculí cadet de la jornada. Núria Calzada (Yetis Collserola), Aina Roca (AEMountain Runners) i Bruna Miralpeix (Forces, forts i ferms) han estat les guanyadores a la categoria cadet femení en la cursa de 7,4 km.

INFANTIL: Bernat Rueda Queralt (Escola Esportiva UEC Anoia) ha obtingut la primera posició en la categoria Infantil Masculí amb un temps de 00:26:10. Enric Alcañiz Ruiz (Escola de Trail del Moianès) ha arribat en segon lloc amb un temps de 00:27:21, quedant a només 00:01:11 del guanyador. Sergi Martorell Jorquera (Yetis Collserola Trail Team) ha completat el podi en tercera posició amb un temps de 00:28:51. Ona Gros Henestrosa (Trail Moianès) ha obtingut la primera posició en la categoria Infantil Femení amb un temps de 00:33:45.

La pròxima cita de la Copa Catalana serà el 27 d’abril amb la Berga Rasos Berga, Memorial Xavi Batriu, amb un recorregut de 27,3 km i un desnivell positiu de 1750 metres, organitzat pel Club Esquí Berguedà (SE) i l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà.

Per a més informació i inscripcions, visiteu el lloc web de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. 

Resultats