FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 13/02/2024

La FEEC i el DACC engeguen un nou projecte d’homologació sostenible

Caminades de resistència Curses per Muntanya Esquí de muntanya Excursionisme Natura

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha començat a treballar en un nou projecte per aconseguir fer més sostenibles les activitats de muntanya.

La FEEC conjuntament amb el Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya han posat les bases d’un nou “Segell Verd” que iniciarà el seu  període de proves aquest mateix 2024.

La intenció és que la majoria d’activitats que es realitzin al territori català estiguin dins dels paràmetres de sostenibilitat ambiental que marcarà aquest segell.

El primer pas serà la formació d’àrbitres ambientals, que es realitzarà aquest pròxim mes de març i que ha de servir per a poder portar un control exhaustiu dels hàbits sostenibles de les diferents proves.

El nou “Segell Verd” iniciarà el període de prova aquest 2024

Aquest 2024 s’espera que un cop finalitzi el curs d’àrbitres ambientals, aquests puguin començar a distingir amb el “segell verd” les diferents proves de la Copa Catalana de Curses per Muntanya i tres curses fora del calendari oficial de la FEEC.

El nou segell sostenible, a més a més de l’homologació de curses i caminades, actuarà com a un servei d’assessorament mediambiental per a les entitats i organitzacions que així ho sol·licitin.

Aquest canvi d’homologació arriba després de la vinculació durant aquests darrers tres anys amb el col·lectiu “Petjada Verda”, a qui volem agrair l’esforç realitzat aquestes últimes temporades.

Actualment la FEEC no otorgarà cap segell mediambiental fins la possada en marxa de forma definitiva d’aquest nou “Segell Verd”.