FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 28/01/2024

Els germans Calvó i Montse Martínez primers líders de la Copa Catalana

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Gran èxit de participació i organització a Pinell de Brai amb la primera cursa del circuit de Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC 2024. Biberons s’ha penjat enguany el SOLD OUT amb prop de 570 participants inscrits. Amb la coneguda com a Catedral del Vi com a camp base i lloc de sortida, el Poble de Pinell de Brai i la AE Cota 705 s’han bolcat en l’organització de la seva desena edició. Una edició especial per l’organització que ha començat amb un parlament i un sentit homenatge amb un minut de silenci a un dels fundadors i ànima de la cursa que va traspassar el 2023, Estefano Fabregat Amposta.

El circuit: ràpid i aeri a molts trams s’ha mostrat encara més complicat amb una espessa boira que ha dificultat la visibilitat a les cotes més altes del recorregut. I una cursa que es caracteritza per les seves representacions de persones que van combatre a aquestes contrades durant la Guerra Civil. D’aquí que durant trams de la cursa podem gaudir de voluntaris vestits amb les robes, armes i materials de l’època, com una reivindicació per tots els que van pereixer i fent així una cursa que vetlla per la memòria històrica del nostre país.

La cursa masculina ha estat plena de canvis en el lideratge, Morales guanyador de l’edició 2023 i bon coneixedor de la cursa ha sortit liderant, però la mala visibilitat li ha fet perdre la primera posició. El relleu l’ha pres un gran pujador com és el Marcel Romaní (Unió Excta de Catalunya de Gràcia), sota la forta pressió de tres corredors que es mouen molt bé en aquest terreny, Ivan i Julen Calvó (Club Esportiu Cameta Coixa) i Zait Ait Malek (Alpino Benalmadena). Una caiguda ha donat el lideratge als germans Calvo que han compartit la victòria a la meta de Pinell de Brai. El tercer home a meta ha estat Malek, a pocs minuts arribava Romaní.

En fèmines, la victòria ha estat per la Montse Martínez (AAE Escola Treball), qui al matí no les tenia totes. Les curses com els Biberons són curses ràpides i relativament curtes, però Martínez ha demostrat un cop més el seu estat de forma en una temporada que no ha fet més que començar. Ha parat el crono en 02:33:26. La segona dona a meta una jove Laia Calzada (Mad Team) del Yetis Barcelona, a tan sols 6:06 minuts de Martínez. El bronze ha estat per la corredora Marta Paulino (CE Trencacims).

A les categories de promoció, també noms que ressonen amb força i que són planter d’aquest esport.

 

  • Lluis Puigvert (Club Esquí Girona), Pere Menéndez i Jan Castillo (Club Excta. Moianès Independent) han completat el podi junior masculí. Martina Gonfaus (Mountain Runners Berguedà) ha estat la gran guanyadora a la femenina amb un temps de 01:52:51 a més de 15 minuts ha creuat Lina Escura (Mad Team) i Lucia Martínez (Yetis Collserola) han completat el podi femení.

 

  • La juvenil s’ha resolt amb la victòria de Biel Sagués (Club Excta. Moianès Independent) amb un temps de 01:03:40. Han completat el podi Jan Puigvert (Club Esquí Girona) i Ramón Pujol (Unió Excursionista Vic) Uma Plans (Club Excta. Moianès Independent) ha estat la més ràpida amb un temps de 01:17:03. Laia Alonso (Club Excta.Uecanoia) i Clàudia Martín (Yetis Collserola Trail Team) han completat el podi.

 

  • En cadets la victòria ha estat per Pol Mena, (Ass. d’esp. de Muntanya de Capellades) amb un temps de 00:36:58. Gerard López (Club Excta.Uecanoia) i Marc Font (Club Excta. Moianès Independent) han completat el podi. En fémines Nuria Calzada (Yetis Collserola Trail Team) s’ha imposat amb un temps 00:44:00. Blanca Martín i Aina Roca han estat la plata i el bronze de la categoria de joves de 15 i 16 anys.

 

  • A la infantil, Bernat Rueda (Club Excta.Uecanoia), Enric Alcañiz (Escola de Trail del Moianès) i Jordi Carrillo (Trail Moianès) conformen el podi masculí. Ona Gros (Trail Moianès), Clàudia Adell (Club Rem Tortosa), Alexia Álvarez (Club Rem Tortosa) han estat les més ràpides a la cadet.

 

La propera parada de la Copa Catalana de Curses per Muntanya serà el proper 18 de febrer amb la cursa 4 Termes, Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya per Entitats 2024 al Baix Camp i organitzada pel Club Esportiu L’Areny.

Totes les classificacions.