FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 03/01/2024

La formació de la FEEC acomiada l’any amb les Estades hivernals

Ripollès Alpinisme Formació

L’Àrea de Formació i ECAM de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va acomiadar l’any amb les Estades hivernals d’alpinisme, tancant així la formació de la FEEC del 2023. Aquestes van tenir lloc a Ulldeter, al Ripollès, del 27 al 30 de desembre.

Un grup de joves d’entre 14 i 17 anys, acompanyats pel tècnic Adrià Chueca, va aprendre sobre l’alpinisme conceptes com el material específic i la seva utilització més adequada, nivologia, encordaments per afrontar activitats de dificultat moderada, maniobres en gel i en roca, i maniobres de fortuna o reunions. Malgrat les condicions actuals que hi ha al Pirineu i al Prepirineu, la neu va ser escassa, però suficient per a dur a terme les diverses activitats de formació programades.

Totes aquestes activitats es van repartir al llarg dels quatre dies. En un d’ells, el grup es va desplaçar fins al Coll de Coma de l’Orri per a practicar l’escalada en gel. A més, va haver-hi temps per a gaudir d’una jornada d’aproximació a una canal de la cara nord-est del Pic de l’Infern. En aquest escenari, els joves van realitzar exercicis de gramponatge i reunions amb piolet. I, l’últim dia, els joves van participar d’una jornada d’escalada en roca al sector d’Ogassa, en un entorn idoni per a la pràctica de les maniobres d’autorescat.

Així doncs, després de tot un any de concentracions, les Estades d’Escalada, les Estades Pirineus, les Estades als Alps i les Estades de Barrancs, la formació de la FEEC va acomiadar-se amb èxit del 2023 amb les Estades hivernals. La formació, però, no s’atura i aquest any tornarà a proposar diferents activitats.