FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: ECAM
Foto: ECAM

Notícies - 29/06/2023

Montserrat escenari de les estades d’escalada

Bages Escalada esportiva Formació

Un total de set joves, d’entre 14 i 17 anys, han participat de les estades d’Escalada que s’han fet al Refugi d’Agulles al Parc Natural de Montserrat.

Els alumnes, guiats en tot moment per dos tècnics de l’ECAM, han realitzat diferents activitats per millorar els seus coneixements tècnics d’escalada en roca però també per a reforçar conceptes bàsics de seguretat al medi natural i muntanya en general.

El objectius principals de les estades han estat; Formar els joves en les diferents maniobres necessàries per a la realització d’escalada en
roca, millora de la gestualitat i la tècnica en l’escalada en roca, interpretació de ressenyes, graduacions i itineraris, coneixença de l’història de l’escalada a la Muntanya de Montserrat i crear un bon ambient de grup, facilitar la formació de futures cordades.

Amb un dels millors escenaris possibles, com han estat les vies montserratines, els alumnes han posat en pràctica la teoria explicada i han aconseguit seguir el guió previst d’aquestes estades. Partint des del refugi d’Agulles com a base, el grup ha practicat la disciplina a diferents localitzacions de Montserrat com la Barana, l’Agulla d’Arbret, la Filigrana, els Frares Encantats, el Cap de Guerrer o la Portella Petita.

Tot i les altes temperatures que s’han registrat aquests darrers dies a la zona, les pràctiques s’han pogut realitzar amb certa normalitat i tenint sempre presents els consells de seguretat i hidratació amb aquestes condicions.

Els joves alumnes han treballat intensament també el material d’escalada esportiva i la seva correcta utilització, com ancoratge, tècnica de xapatge, maniobra de reunió …

El refugi d’Agulles ja s’ha convertit en seu oficial d’aquestes estades d’escalada de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, ja que l’entorn que l’envolta i les possibiltats que ofereix el PN de Montserrat és un lloc indicat per a la realització d’aquesta activitat.