FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Jaume Baltà
Foto: Jaume Baltà

Notícies - 10/07/2023

Molta muntanya i bon ambient a les Estades Pirineus de la FEEC

Pallars Sobirà Excursionisme Formació

Les tradicionals Estades Pirineus per a joves de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) han tornat a oferir als participants molta muntanya i un bon ambient. Enguany, set nois i noies han gaudit de jornades d’Excursionisme entre els paisatges del parc natural de l’Alt Pirineu del 2 al 8 de juliol. 

L’Àrea de Formació i ECAM de la FEEC, a través dels seus tècnics, ha acompanyat en tot moment els joves durant les estades. Aquestes tenien per objectius apropar l’esport i la muntanya als participants, formar-los en les tècniques bàsiques de seguretat i progressió a la muntanya, promoure el respecte a la natura, compartir temps i conviure amb els altres, fomentar la seva autonomia i, en definitiva, viure una experiència única.

Durant els cinc dies de formació, els joves han realitzat diverses ascensions com el Pic de Moredo, Rosari o Certascan. De fet, l’etapa reina de les estades els ha portat d’aquest últim pic fins a Tavascan, tot passant per Noarre i les bordes de Graus. Certascan, amb el seu refugi de la FEEC, també ha estat protagonista acollint els participants una de les nits.

A banda de les activitats d’Excursionisme, també s’ha fet la Via Ferrada d’Alins. El grup, a més, ha pogut gaudir d’estones més disteses jugant a les bitlles pallareses, a cartes o passejant pels carrers d’Esterri d’Àneu.

Tot i que els instructors han hagut d’anar esquivant i adaptant les jornades als canvis de meteorologia, el resultat de les Estades Pirineus d’enguany ha estat molt positiu. El calendari d’Estades de muntanya de la FEEC continuarà aquesta setmana amb la formació d’Alpinisme als Alps.