FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 27/05/2020

La FEEC es consolida com a tercera federació esportiva a Catalunya i segona en nombre de dones federades

Federats

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’ha consolidat el passat 2019 com a la tercera federació esportiva del país amb més nombre de federats segons les dades publicades per l’Idescat. En total la FEEC va tancar l’últim any amb 41.794 federats anuals. La xifra s’enfila fins als pràcticament 50.000 federats comptant les llicències temporals emeses per la federació.

El creixement de la FEEC ha seguit any rere any, després que el passat 2017 se superés per primer cop en els 100 anys d’història de la federació la xifra de 40.000 federats, que s’havia marcat com un primer sostre.

La tasca realitzada des de les entitats excursionistes, l’augment de gent que realitza activitats de muntanya i la millora en el servei que es dona des de la mateixa federació han estat factors claus per poder mantenir aquest creixement exponencial en els darrers anys.

Aquest 2020 la FEEC celebra el seu centenari i, tot i l’aturada sobtada per la crisi sanitària de la COVID-19, tot fa pensar que el creixement exponencial es mantindrà en el tancament d’aquest any.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, a més a més, s’ha convertit aquests últims anys en la segona federació en nombre de dones federades, amb 14.980 al tancament de 2019. Aquesta xifra només es veu superada per la Federació Catalana de Bàsquet, que amb 21.564 federades és la federació esportiva amb més  federades a Catalunya.

El paper de la dona dins de l’esport de muntanya català no és nou i tradicionalment Catalunya ha tingut diferents noms propis que han obert el camí i que han aconseguit potenciar les activitats i l’esport de muntanya entre les més joves. Aquest any hem celebrat també els cent anys d’una d’aquestes pioneres com va ser Carme Romeu.

De fet, aquest 2020, un altre nom femení com el de Maria Costa ha donat la primera medalla d’or de la història per l’esport d’hivern català als Jocs Olímpics de la Joventut de Lausana.

Pel que fa al número d’entitats, la FEEC ha tancat el darrer any amb una lleugera davallada amb 419 entitats arreu del país, sent així la cinquena federació amb més entitats o clubs a Catalunya, per darrere de les federacions de Futbol, Caça, Bàsquet i Ciclisme.

La FEEC segueix potenciant la seguretat, la formació i el respecte per l’entorn com a tres dels seus eixos vertebrals en la celebració del seu centenari. La millora de les cobertures de l’assegurança i la gestió en els pròxims mesos dels efectes de la COVID-19 seran, sense cap mena de dubte, nous reptes a superar des de la federació.

Actualment, a Catalunya la Federació Catalana de Futbol segueix exercint com a federació esportiva amb més nombre de federats. amb 146.465, seguits de la Federació Catalana de Bàsquet. amb 56.524 federats. El tercer lloc és per la FEEC per davant de Caça, Golf, Tenis o Patinatge que serien les federacions que superarien els 20.000 federats.

Des de la FEEC es vol agrair un cop més la confiança dels nostres federats i federades i es vol seguir treballant per fer una muntanya més sostenible, més segura i on el lleure i l’esport trobin el seu espai fugint de la massificació.