FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 05/02/2023

La FEEC edita el calendari de caminades de Catalunya per al 2023

Excursionisme Excursionisme

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, ha elaborat el calendari de caminades de Catalunya 2023. Aquest calendari conté una relació de les activitats organitzades per les entitats excursionistes de la FEEC amb les dades que les pròpies entitats faciliten.

El calendari, que també està disponible al web de la FEEC, es pot descarregar en format PDF i consultar-lo des de qualsevol dispositiu mòbil. A més a més, s’ha fet una edició de 22.500 còpies en paper, la qual s’ha distribuït en el número del mes de gener-febrer d’enguany de la revista Vèrtex. També s’han enviat explars impressos a totes les entitats de la FEEC i els diferents organismes de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Totes les entrades a l’agenda tenen adreces i telèfons de contacte per tal de confirmar els horaris de les sortides i evitar possibles canvis realitzats a última hora.

Caminar, fer salut

La FEEC aconsella a les persones practicants del senderisme que es comportin de manera cívica amb la natura i la resta de participants, que portin roba i calçat adequats així com aigua, que no s’embruti i que es segueixin les indicacions dels organitzadors de les caminades. També aconsella disposar de la llicència i assegurança federativa de la FEEC, com a la manera més eficaç de prevenir les responsabilitats en cas d’accident.

Al web de la FEEC trobareu informació i consells per a la la pràctica de l’activitat física regular. En aquest sentit, està demostrat que té molts beneficis per a la salut i que ajuda a prevenir malalties: caminar és una activitat que està a l’abast de tothom i pot enfortir els lligams socials, permet fer amistats i, sobre tot, conèixer bells paratges de la geografia del nostre país.

D’altra banda, també cal recordar que la Diputació de Barcelona, mitjançant l’Àrea d’Espais Naturals, gestiona directament, a través de consorcis o els ajuntaments, un total de 12 parcs naturals, en els quals s’hi realitzen algunes de les caminades del calendari de la FEEC, i que es troben destacades amb un distintiu gràfic en el calendari de marxes. Tots els parcs naturals tenen la seva normativa d’accés motoritzat, així com altres regulacions, que es poden consultar a través de les seves webs i que a l’estiu els accessos als espais naturals es poden veure modificats en cas d’activació del nivell 3 del Pla Alfa per risc d’incendis. Al web de la FEEC podeu informar-vos sobre les regulacions d’accés motoritzat que hi ha en alguns dels parcs naturals.