FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 18/05/2022

La Copa de Verticals arriba a la Cara Amon

Alta Ribagorça Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Barruera (Alta Ribagorça) tornarà a donar el tret de sortida a la que serà ja 13a edició de la Cara Amon. La cursa organitzada des del Centre Excursionista Alta Ribagorça serà la segona parada de la 12 Copa Catalana de Curses Verticals que arriba a aquesta Cara Amon amb tot per començar a decidir.

El debut de la competició a la cursa del Sobrepuny va servir com a primer termòmetre per obrir la temporada i ara a l’Alta Ribagorça s’han de començar a perfilar quin seran els aspirants al títol.

En categoria femenina, l’absència per lesió de l’actual líder, Clàudia Sabata (CE Berguedà) obre les portes a l’actual campiona de la Copa, Georgina Gabarró (GE Oliana) a saltar al lideratge després de la segona patida posició que va tenir la d’Ódena en el debut de la competició.

Gabarró però no ho tindrà fàcil a la Cara Amon on Marta Llagostera (GE Oliana), Núria Tarragó (FAES) i Carolina Rius (CE Madteam) tercera, quarta i cinquena, respectivament, al Sobrepuny, buscaran també atacar el lideratge de la competició.

Si amb aquesta lluita oberta no en tingués prou la competició cal afegir la participació a la cursa de la tricampiona de verticals Gisela Carrión que torna a una competició després de les molèsties físiques que ha arrossegat.

Els esportistes hauran de superar els 4’7KM i els 1.380m de desnivell que separen Barruera del cim de les Roies del Cardet (2.444m).

En categoria masculina el líder Jordi Bolet (CE Cerdanya Pirineus) defenserà lideratge després de la seva victòria al Berguedà. Marcel Romaní (UECGràcia) es perfila com a principal escull per a Bolet. Romaní, segon al Sobrepuny, no posarà barata la victòria del cerdà a terres ribagorçanes.

L’absència de Pere Rullan que es trobarà concentrat com a seleccionador català amb l’equip escolar que competirà a l’estatal a Castella Lleó obrirà també el ventall d’aspirants on s’hi poden sumar, Albert Ballús (GE Manlleu) tercer al Sobrepuny, el juvenil Lleïr Barcons (AE Mountain Runners del Berguedà) que ja va ser quart al Sobrepuny o l’igualadí Marc Ollé (GE Oliana).

En categories de base destacar la participació de la majoria de membres del CTCMC que ja van monopolitzar les primeres posicions a l’estrena de la competició.

La Cara Amon es disputarà aquest dissabte i serà la segona de les quatre proves de la Copa Catalana de Curses Verticals d’aquest 2022. La cursa compta ja amb més de 100 inscrits i fins divendres manté obertes les inscripcions.

Una Copa, quatre curses

La 12 Copa Catalana de Curses Verticals tindrà finalment quatre proves en el seu calendari.

La competició que va començar aquest mes d’abril al Sobrepuny s’allargarà fins al mes d’octubre al Puigsacalm amb la Vertikalm.

L’àrea esportiva de la FEEC conjuntament amb el Comitè de Curses per Muntanya han decidit afegir la cursa de la Garrotxa a la Copa com a conseqüència de les limitacions de participants de la vertical de l’Olla de Núria.

Així el calendari s’augmenta fins a les quatre curses per facilitar la participació i la inscripció dels corredors que segueixen la tota la Copa. Els esportistes que vulguin optar a la victòria a la general hauran de puntuar en tres d’aquestes quatre curses.

La Vertikalm a més a més serà Campionat de Catalunya de l’especialitat i puntuarà també per aquesta 12a Copa Catalana de Curses Verticals.