FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Mestres
Foto: Roger Mestres

Notícies - 12/04/2021

La Cameta Coixa, segona estació de la Copa

Ribera d'Ebre Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La 19a edició de la Copa Catalana de Curses per Muntanya segueix a la zona del sud del país i arriba a la seva segona prova aquest pròxim cap de setmana a la cursa de la Cameta Coixa que es disputarà a Miravet (Ribera d’Ebre).

La cursa ha tornat a penjar el cartell de ‘dorsals esgotats’ i tindrà un reguitzell de noms importants a la tradicional sortida que aquest any, com a conseqüència dels protocols Covid, no es farà al costat del castell de Miravet. Tot i això els participants passaran per aquest simbòlic punt poc abans de l’arribada un cop superats els 20 qm i 1400m de desnivell de la prova.

La sortida es farà des de la plaça de l’Arenal i el recorregut modifica en aquesta edició el seu recorregut més habitual per respectar la nidificació de l’àguila cuabarrada.

Pics com el de la Covalta només començar la cursa o la Talaia poc després de superar els 14qm marcaran un recorregut entre antigues trinxeres, boscos de ribera mediterranis i vestigis de la Guerra Civil.

La cita amb el segon capítol de la Copa Catalana de Curses per Muntanya és aquest diumenge 18 d’abril a partir de dos quarts de deu del matí.

Sergi Garcia i Rosa Navarro defenseran el lideratge 

Rosa Navarro (CEM la Cameta Coixa) buscarà trencar el tòpic que diu que ningú és profeta a casa seva i tindrà el repte de mantenir el seu lideratge a la Copa Catalana de Curses per Muntanya. Navarro es va imposar a l’estrena de la Copa a la Trencacims de Paüls i ara a la cursa de la seva entitat sortirà com a la principal rival a batre a la classificació general.

Navarro tindrà la vigilància de molt aprop de la Georgina Gabarró (Club Excta. UECAnoia) que ha començat la temporada de curses per muntanya amb un segon lloc a la trencacims i amb un cinquè lloc al Sobrepuny. La d’Odena buscarà capgirar la classificació i superar a Rosa Navarro a casa de l’actual líder.

Gabarró i Navarro tindran com a principal rival per guanyar la cursa a la catalano holandesa Ragna Debats (CEM la Cameta Coixa) que parteix com a gran favorita a la victòria. El nom d’Anna Guirado (AE Trail Xics Montseny), sensació aquest cap de setmana al Sobrepuny, també serà una de les esportistes a tenir en compte a Miravet.

La cursa tindrà la baixa destacada també de la berguedana Carla Esclusa (AE Mountain Runners del Berguedà), cinquena a la general absoluta i primera sub 23, que competirà amb la selecció catalana de curses per muntanya a la primera prova de la Copa d’Espanya.

En categoria masculina Sergi Garcia (Club Cerdanya Pirineus) defenserà el lideratge que va aconseguir a la Trencacims i buscarà mantenir el pitrall groc al final de la cursa. Garcia tindrà l’avantatge que els seus més immediats perseguidors Arnau Cases (Espot Esquí Club) i Josep Morales (AE Mountain Runners del Berguedà) no podran ser a la línia de sortida de la Cameta Coixa.

Cases arrossega molèsties físiques que ja el van deixar fora de la vertical del Sobrepuny on havia de defensar el segon lloc aconseguit en l’última edició. L’esportista del Pallars es va lesionar a la Trencacims on va patir un esquinç al turmell que l’ha tingut sense poder-se entrenar els darrers dies.  D’altra banda Josep Morales, que va aconseguir un bon catorzè lloc a la vertical berguedana, es perd la cursa de la Cameta Coixa, ja que ha estat convocat per la selecció catalana absoluta per participar a la primera prova de Copa d’Espanya aquest cap de setmana.

Sergi Garcia però haurà de buscar punts davant dels corredors de muntanya del CEM la Cameta Coixa com Pere Aurell, López de Sagredo o Jonatan Cuesta que voldran emportar-se cap a casa la cursa de la seva entitat.

El de la Cerdanya es trobarà però amb altres corredors amb opcions com Marc Toda o Pol Vilà (CE l’Areny) o David Prades (AE Matxacuca) que són juntament amb els corredors per muntanya de la Cameta Coixa els principals favorits a la victòria a la cursa.

Consulta la classificació actual de la XIX Copa Catalana de Curses per Muntanya