FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/10/2018

Final de temporada per la Selecció Catalana de Curses per Muntanya a Limone

Curses per Muntanya

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha tancat la temporada competint a la clàssica Limone Extreme Skyrace, el 13 d’octubre.

Fins a Itàlia han viatjat Eduard Hernández i Montse Martínez, acompanyats del tècnic de la selecció, Andrés Arroyo. Aquesta temporada, el combinat català ha participat en un total de 10 curses del calendari de la copa del món de la International Skyrunning Federation (ISF).

La selecció es va estrenar a Xina, competint a la Yading Skyrun a l’abril. En total han estat 6 mesos de competició, on destaquen els resultats aconseguits a curses com la Buff Epic Trail, on cinc corredors catalans van entrar al Top 10, o a la Matterhorn Ultraks, on Laia Andreu va acabar tercera i Gerard Españó va ser vuitè.

Gerard Españó a la Matterhorn Ultraks

L’equip català ha anat variant en funció de les característiques de cada prova. Els corredors que han passat per la selecció enguany han estat:  Laia Andreu (UE Vic), Montse Martínez (AAE Escola del Treball (SE)), Eduard Hernández (AE Matxacuca), Albert Pujol (CE Taradell), Pol Rodríguez (UEC Olesa de Monterrat), Sergi Rodríguez (CE La Segarra), Gerard Españó (AE Moutain Runners del Berguedà), Jonatan Mora (CE Voltreganès), David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà), Fernando López de Sagredo (CE Cerdanya Skimo Team), Roger Martínez (AE Intempèrie), Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo TeaM) i Marc Traserra (CE Voltreganès), Gisela Carrión (Els Xulius Centre Social Ribetà), Clàudia Sabata(AE Mountain Runners del Berguedà), Iu Escolà (CE Rubí) i Pere Rullan (La Molina Club d’Esports).

També cal destacar el bon paper dels corredors de la selecció sub-23 en proves com la Veia Skyrace, a Itàlia, on Catalunya va ser representada per un planter de vuit joves, i on Maria Beringues (AE Mountain Runners del Berguedà) va ser segona i Laia Aguilar (CE Calldetenes), tercera.

Kilian Jornet i Ragna Debats guanyen la classificació combinada de la Copa del Món d’Skyrunning

Com ja és tradicional, la Limone Extreme Skyrace ha tancat la temporada de la Copa del Món d’Skyrunning. Kilian Jornet (CE Cerdanya Pirineus) i Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa) arribaven a la localitat italiana situada a la vora del Llac de Garda per assegurar el punts i fer-se amb la victòria en la combinada de la copa.

Jornet i Debats no han fallat i han pujat fins al calaix més alt del podi en la classificació overall. Jornet ho fa fet per davant de Petter Engdahl i Jonathan Albon, en homes, i Debats per davant de Hilary Gerardi i Lina El Kott, en dones.

Per altra banda, Pere Aurell (CEM La Cameta Coixa) s’ha fet amb la primera posició en la classificació general de la categoria Sky Extra.

Ragna Debats, Pere Aurell i Kilian Jornet coronats com a guanyadors a Limone