FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/09/2018

Maria Beringues i Laia Aguilar, Top 5 a La Veia Skyrace

Curses per Muntanya

L’equip sub23 de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC ha participat a La Veia Skyrace, a la Vall de Bognanco (Itàlia) el cap de setmana del 7 al 9 de setembre. El combinat ha viatjat fins allà convidat per l’organització de la prova, atenent la l’alt nivell dels joves corredors catalans.

Han competit amb els colors de Catalunya: Laia Aguilar (CE Calldetenes), Maria Beringues (AE Mountain Runners del Berguedà), Roger Martínez (AE Intempèrie), Marc Trasserra (CE Voltreganès ARS), Fernando López (CE Cerdanya Skimo Team), Iu Escolà (CE Rubí), Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team) i Eduard Baquer (CER L’Escala). Els han acompanyat els tècnics Fernando Rosa i Andrés Arroyo.

Maria Beringues, segona, i Laia Aguilar, quarta

Les corredores femenines de la selecció catalana han participat en la cursa de 13 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu, en un circuit molt ràpid que ha sortit des de la localitat d’Alpe Gomba.

Maria Beringues s’ha mantingut en tot moment en les posicions capdavanteres encara que finalment no ha pogut donar caça a la seva principal rival a la cursa, Elisa Grill, que s’ha emportat la victòria amb un temps de 1 hora i 34 minuts. La corredora d’Avià ha estat segona, amb temps d’1 hora i 37 minuts, en un ajustat final, on la tercera classificada, Alice Picco, ha arribat a meta amb un temps d’1 hora i 39 minuts. Laia Aguilar s’ha quedat a només una plaça del podi, acabant quarta.

Els corredors masculins han participat en la cursa de 31 quilòmetres i 2.600 metres de desnivell positiu. Els millor entre els catalans ha estat Jordi Alís, que ha tancat el Top 10. Just darrera seu ha creuat la meta Marc Trasserra, en 11a posició. Eduard Baquer ha estat 14è, Fernando López 16è i Roger Martínez 22è.

Fotos / Fernando Rosa i Andrés Arroyo