FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 26/01/2021

Els federats podran realitzar entrenaments amb més de sis persones

Entitats Federats

La Generalitat de Catalunya torna a permetre l’activitat de federats sense limitació de número per fer activitats i entrenaments.

El primer tram d’aplicació segueix vigent des de la seva entrada en vigor el passat  23 novembre tot i que s’apliquen noves mesures a partir d’aquest dimarts 26 de gener i que estaran vigent de moment fins al 7 de febrer de 2021.

El Govern català va prorrogar 10 dies més les mesures establertes en el DOGC 8309  en la seva resolució SLT/1/2021  per combatre la pandèmia de la Covid-19 i aquest 23 de gener ha recollit aquesta nova mesura per a federats en el DOGC 8324 en la seva resolució SLT/133/2021,

El govern català manté el confinament municipal i el toc de queda a les 22h pendent del possible avançament que pugui anunciar el govern de l’Estat.

Esport només a l’aire lliure

Pel que fa a la pràctica esportiva i esports de muntanya des del Departament de Salut de la Generalitat s’ha decidit que només es podrà practicar esport a l’aire lliure. Aquest es podrà fer dins del terme municipal de forma individual, amb grups màxims de 6 persones o grups ‘bombolles’. En cas que siguin federats aquesta limitació de 6 persones no estarà vigent.

Només es permet sortir del municipi a un municipi limítrof i en cap cas es podrà agafar un vehicle motoritzat per a despleçar-se a aquest municipi limítrof per a realitzar activitat esportiva.

Pel que fa als recintes que no són a l’aire lliure (rocòdroms, gimnasos …) queden tancats de moment fins al 7 de febrer. Els rocòdroms a l’aire lliure hauran de tenir una capacitat màxima del 50% de la seva capacitat habitual i sempre hauran d’estar supervisats i respectant els protocols de seguretat establerts.

Pel que fa als cursos de formació aquests es podran seguir fent de forma virtual preferentment i de forma presencial en cas que fos necessari per a la formació impartida.

Competició aturada

Les competicions de la FEEC seguiran aturades de moment durant aquests pròxims 10 dies quan s’allarguin les noves mesures del govern català.

Des del Govern només es permeten celebrar dins del territori català competicions de l’estat espanyol i competicions internacionals deixant fora les competicions o campionats nacionals.

Des de la FEEC donem suport a les mesures que s’han decidit des del Departament de Salut de la Generalitat però lamentem aquesta postura del Govern que malmet a l’esport català i el deixa tocat per aquesta nova temporada.

Els darrers dies des de la FEEC ja s’ha anunciat l’ajornament dels campionats i copes d’esquí de muntanya i la suspensió del campionat de Catalunya de Snowrunning. 

La llicència de la FEEC vigent

Tot i el decret d’estat d’alarma la llicència federativa de la FEEC seguirà en vigència i per tant seguirà donant cobertura als federats i federades fins al pròxim 31 de desembre. A partir de l’1 de gener els federats hauran de tenir actualitzada la llicència.

Les entitats podran seguir fent sortides amb grups estables dins del àmbits i limitacions marcades des del govern català. Des de la FEEC recomanem limitar la mobilitat el màxim possible.

Els refugis de muntanya oberts

Els refugis de muntanya que gestiona la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya podran seguir oberts mantenint els protocols i les mesures sanitàries establertes. Els refugis poden obrir com a equipament d’emergència i esportius, ja que la pròpia activitat física no està prohibida.

Abans d’utilitzar qualsevol refugi guardat cal recordar que s’ha de consultar si aquest té obertes les seves instal·lacions.

Els refugis lliures  i la part lliure dels refugis guardats s’han d’utilitzar només en cas d’emergència i la FEEC no pot garantir que es puguin complir tots els protocols establerts en aquests. Es poden consultar les normes d’ús aquí.

 

Noves mesures restrictives per frenar la pandèmia