FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Pendon
Foto: Albert Pendon

Notícies - 24/04/2023

El projecte “14×1000 Trekking Inclusiu” fa el seu 12è cim

Alt Urgell Excursionisme Inclusió

El projecte “14×1000 Trekking Inclusiu” promogut per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Apindep i Onat Foundation va assolir el passat 14 d’abril el Cogulló de Turp (1.620 m), a l’Alt Urgell. Aquest pic és ja el dotzè de la iniciativa, que pretén coronar catorze cims emblemàtics de Catalunya en mil dies.

La jornada va transcórrer sense incidents i els participants van poder gaudir d’un dia d’excursionisme pel país. A més a més, la pujada a aquesta muntanya situada entre els municipis de Coll de Nargó, Fígols i Alinyà i Oliana va estar acompanyada de nois i noies de la Fundació Integra Pirineus de la Seu d’Urgell, com també d’un grup de voluntaris de l’Escola Bon Soleil de Gavà.

La FEEC va col·laborar-hi revisant, prèviament, la ruta i preparant un pla d’emergència. La participació de la federació no es va quedar aquí, però. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, des de l’Àrea d’Inclusió, va aportar una cadira Joëlette perquè pogués fer-se servir per qui ho necessités.

El projecte

14×1000 Trekking Inclusiu” consisteix a assolir catorze cims emblemàtics de Catalunya em mil dies amb col·lectius amb discapacitat. El primer cim va ser el Roc de Comptador (1.451 m), a l’Alt Empordà. La següent sortida serà el pròxim 19 de maig a Balandrau, al Ripollès.

Onat Foundation i la FEEC: més que un cim

No és la primera vegada que la fundació i la federació treballen plegades. L’acord de col·laboració entre ambdues entitats, renovat l’any passat, té com a objectiu continuar potenciant la inclusió en les activitats i els esports de muntanya.