FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/07/2018

El president de la Generalitat rep la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya

Societat

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha rebut als esportistes i tècnics de la selecció catalana d’esquí de muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), al palau de la Generalitat, el 26 de juny. A la selecció els ha acompanyat gran part de la Junta Directiva de la FEEC, presidida per Jordi Merino.

“Volem vestir el nostre projecte de república amb tres idees: llibertat, cultura i talent. Vosaltres representeu totes tres a la perfecció”. Així ha rebut el president, Quim Torra, a la selecció catalana. Una recepció que ha inaugurat el secretari general de l’esport, Gerard Figueras, que ha volgut remarcar el paper de l’esport a casa nostra: “A Catalunya l’esport juga un paper transversal. Un acte com aquest fa 10 mesos que no hauria estat possible. Hem recuperat una tradició en aquesta casa. Sou els primers esportistes que venen al palau de la Generalitat després del 155”, ha comentat.

Per la seva banda, el president de la FEEC, Jordi Merino, ha posat en relleu la valentia de les seleccions catalanes de la FEEC en el moment en què es troba el país. “La selecció s’ha implicat des del primer minut amb el país, igual que ho ha fet la FEEC, una federació implicada amb el país. Les nostres seleccions són les úniques que s’han posicionat i s’han negat a participar en els campionats espanyols”, ha recalcat el president.

El president de la FEEC, Jordi Merino, ha fet entrega d’una rèplica del Pedraforca al president de la Generalitat, Quim Torra, en agraïment per la recepció que ha fet a la selecció. Torra ha finalitzat l’acte acte amb una visita guiada per Palau.

La selecció torna de la Xina amb cinc pòdiums

El principal motiu han estat els èxits internacionals de la selecció durant aquesta temporada. Els corredors més joves van tancar la temporada el mes de maig a la Xina, participant al World Ski Mountaineering Masters 2018. La participació dels catalans va ser tot un èxit i van tornar a Catalunya havent pujat fins a cinc ocasions al podi.

Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team) va ser el gran dominador de les curses i es va emportar tant la categoria esprint com també la vertical. En sprint, Sergi Lambea (CE Madteam) es va marcar un cinquè lloc, mentre que en la vertical va tancar el Top5. En categoria femenina, la berguedana Clàudia Sabata (AE Mountain Runners del Berguedà) va aconseguir la plata en l’esprint, on Erola Bisquert (UE Vic) va ser tercera. En la vertical, Sabata va fer-se amb la medalla de bronze i l’osonenca Bisquert, va quedar quarta.

Una temporada plena d’èxits internacionals

La selecció d’esquí de muntanya de la FEEC ha participat durant la temporada 2017-2018 en algunes de les grans curses més importants del calendari internacional. Les proves Altitoy i  Pierra Menta van ser les que van comptar amb més equips de la selecció, fins a cinc i quatre parelles en cada cursa, respectivament.

Mireia Miró (UEC Gràcia) i Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team) van aconseguir una treballada tercera plaça a l’Altitoy. Les seves companyes, Erola Bisquert (UE Vic) i Maria Illa (AE Mountain Runners del Berguedà) van entrar al Top 10, acabant en sisena posició.

També a l’Altitoy, Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) i Marc Pinsach (CE Cassanenca) van tancar el Top 5, mentre que la parella formada per Joan Reyné (Ski Club Camprodon) i Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team) va ser vuitens. Els joves Aribau Portillo (UE Sabadell) i Sergi Lambea (CM Sant Cugat) va ser 21ns.

A la Pierra Menta, Oriol Cardona i Marc Pinsach van tornar a protagonitzar una gran cursa després del seu pas per l’Altitoy i es van quedar a només un pas del podi, acabant quarts.

A final de temporada, Cardona i Pinsach van marcar un nou registre per Catalunya, convertint-se en la primera parella íntegrament catalana que guanyava el Tour Du Gran Paradís.