FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Carla López
Foto: Carla López

Notícies - 14/10/2021

El Campionat de Catalunya d’Escalada de Dificultat decidirà els campions de la classificació combinada

Maresme Escalada esportiva Escalada

Ja falta menys per la cita més important per als escaladors catalans. Aquest dissabte 16 d’octubre els millors escaladors del nostre territori tindran l’oportunitat de demostrar el seu talent durant el Campionat de Catalunya d’Escalada de Dificultat a la Sala Golem d’Arenys de Munt (Maresme). Entre ells, les promeses de l’escalada del Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC). Com a novetat d’aquest any, la competició es podrà seguir tant en directe com en diferit a través del canal Esport+ i el compte de Youtube de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Ara mateix el campionat ja compta amb més de 70 inscrits. Els participants seran; 62 inscrits en la competició de dissabte i 10 inscrits en el Campionat de Paraescalada que es farà diumege.

Aquesta prova serà l’última del petit calendari d’escalada esportiva d’enguany i determinarà els guanyadors de la classificació combinada (Overall 2021). El calendari va començar el passat 10 de juliol amb el Campionat de Catalunya d’Escalada en Bloc a la Sala Ingràvita d’Igualada i el qual es van emportar Rut Casas (GE Manlleu) i Guillem Monsech (CE Alpicat); va continuar el 19 de setembre amb el Campionat de Catalunya d’Escalada de Velocitat a la Sala Climbat La Foixarda i el qual van guanyar  de nou Guillem Monsech i Maria Benach (CM Sant Llorenç); i arriba al seu final amb aquesta última prova. Al Campionat hi podran participar les categories, sub12, sub14, sub16, sub18, absoluta i veterans.

Les portes de la sala Golem s’obriran a les 7 del matí per a les categories sub12, sub14 i sub16. Les classificatòries d’aquestes categories començaran a les 8.30h i s’allargaran fins les 12h, hora en que començaran les finals. A les 13.30h està prevista l’entrega de premis.

Pel que fa a les categories sub18, absoluta i veterans, el seu torn començarà a les 13h i a les 15h tindrà l’inici la seva fase classificatòria. A les 19h començaran les finals i no serà fins les 20.30h que tindrà lloc l’entrega de premis de la competició i de l’Overall de la categoria absoluta 2021. També es confeccionarà la combinada (overall) de totes les categories juvenils.

Segueix el campionat en directe

Premis en metàl·lic

Enguany, els cinc primers classificats, tant en categoria masculina com en femenina, després de fer el còmput dels tres campionats de Catalunya disputats, rebran premis en metàl·lic. Els premis que s’entregaran seran de 300€ pel 1r i la 1a absoluts, 250€ pel 2n i la 2a absoluts, 200€ pel 3r i la 3a absoluts, 150€ pel 4t i la 4a absoluts i 100€ pel 5è i la 5a absoluts.