FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 10/07/2021

Rut Casas i Guillem Monsech encadenen la medalla d’or al Campionat de Catalunya d’escalada en bloc

Anoia Escalada esportiva Escalada

Rut Casas, Guillem Monsech, Francis Katiuska Guillen, Pol Roca, Maria Benach i Pau Galofre han estat els guanyadors de les sis medalles de la categoria Absoluta al Campionat de Catalunya d’escalada en bloc. Des de les 7 del matí d’aquest dissabte la sala Ingravita d’Igualada s’ha transformat en una gran festa d’escalada esportiva gràcies als organitzadors del Campionat, la veu de l’enèrgic presentador Joan Cabestany i la infinita motivació de tots els participants de les categories Sub-12, Sub-14, Sub-16, Sub-18, Sub-20, Absoluta i Veterans.

Els equipadors de vies Fèlix Obrador, Carlos Catari i Carles Tudela han estat els encarregats de crear tot el circuit de blocs pel Campionat. El resultat han sigut uns blocs molt variats inspirats en les noves tendències d’aquesta disciplina i amb exemples de tots els estils que els escaladors es poden trobar a la Copes del Món. És a dir, uns blocs molt variats, amb alguns més enfocats en l’equilibri, la coordinació, l’escalada en desplom o en passos dinàmics.

El sistema que s’ha realitzat per al Campionat ha estat el mateix per a totes les categories. Abans de les classificatòries els escaladors han tingut 2 minuts per visualitzar cada un dels cinc blocs preparats per als equipadors. Cada categoria ha tingut entre 50 i 30 minuts (depenent del nombre de participants en la categoria) per realitzar els 5 blocs i els sis millors han pogut passar a les finals. Finalment, els classificats per la final han hagut de realitzar els 4 últims blocs en 4 minuts com a màxim cadascun i a vista, és a dir, sense haver-los vist mai anteriorment.

Classificacions de la categoria Absoluta femenina i masculina

Rut Casas (Grup Excursionista Manlleu), de la categoria Absoluta femenina, ha demostrat que anava per totes des del principi del Campionat. A les classificatòries ha fet 3 tops i 4 zones en 4 i 7 intents, els quals li han permès arribar a les finals amb avantatge. Per la seva banda, Francis Katiuska Guillen (Club Excursionista de Sant Quirze) i Maria Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) amb els seus 4 tops a les classificatòries han ofert una molt bona competència, però els 3 tops i 4 zones de la Rut a les finals l’han acabat posicionant en una clara primera posició respecte a els 3 tops i 3 zones de la Maria i Francis, que han quedat en segon i tercer lloc respectivament. En definitiva, una competició molt ajustada i plena d’emocions per a les concursants i els espectadors de la Sala Ingravita i de la retransmissió de l’Absoluta a través del canal de Youtube de la FEEC amb els fantàstics locutors Ivan Torres, fundador i director de la revista d’escalada digital Wogü, i Quim Hernández, Àrbitre de competicions internacionals d’escalada. Les altres femenines de l’Absoluta Alba Pelfort (Club Excursionista UECAnoia), Marina Valencia (Centre Excursionista de Rubí), Carla Martínez (Club Excursionista MadTeam) i Natàlia Lanau (Unió Excursionista de Catalunya Tortosa) també ho han donat tot en aquesta jornada d’escalada en bloc.

Pel que fa als absoluts masculins, Pol Roca (Club Excursionista de Sant Quirze) ha començat amb avantatge davant la seva competència amb 3 tops i 5 zones en 8 i 18 intents. Guillem Monsech (Club Excursionista Alpicat) i Pau Galofre (Club Excursionista MadTeam), però, no han afluixat el ritme i han ofert una bona resistència amb 2 tops i 4 zones. Tot i això, a les finals Guillem li ha donat la volta a les classificacions i ha acabat en la primera posició amb els 4 tops superats i per tant també les 4 zones, un resultat rodó. Per la seva banda, en Pol ha quedat en segona posició amb uns fantàstics 3 tops i 4 zones i el Pau en tercera amb 2 tops i 3 zones. Gil Verrière (Club Excursionista UECAnoia), Joel Codina (Club Excursionista MadTeam), Pablo Díaz (Club Excursionista MadTeam), Chevy Crespo (Club Excursionista MadTeam), Santi Villazán (Associació Excursionista Cordada), Pere Borrell (Unió Excursionista de Sabadell), Marc Roca (Club Excursionista MadTeam), Adrià Gelonch (Club Excursionista Priorat)i Josep Anglada (Centre Excursionista Esquirol) també han fet molt bona feina al Campionat.

Classificacions de les categories Sub-18 i Veteranes

Quant a la categoria Sub-18 femenina els blocs no han estat fàcils i només 2 de les cinc concursants –Lucia Miranda (Unió Excursionista de Catalunya Cornellà) i Gal·la Perez (Agrupació Excursionista Granollers)– han pogut fer algun top a les classificatòries. De fet, Lucia Miranda ha estat campiona de la seva categoria amb un gran avantatge i ha quedat en primer lloc de les finals sent l’única en aconseguir algun top amb 3 tops i 4 zones a la final en 5 i 6 intents respectivament. En segon lloc, Gal·la Perez, que també ha fet molt bona feina aconseguint 3 tops a la classificatòria i cap top a la final però 2 zones. Ivet Garcia (Unió Excursionista de Catalunya Mataró) ha pogut fer 1 zona a la final i ha quedat tercera de la seva categoria.

Pel que fa als masculins d’aquesta categoria, han pogut fer més tops que les seves companyes femenines a les classificatòries i finals. En primer lloc ha quedat Dídac Zamora (Centre Excursionista de Teià) amb uns fantàstics 3 tops i 4 zones en 4 i 5 intents a la final. En segon lloc, Ian Davis (Club Excursionista MadTeam) amb uns ajustats 3 tops i 4 zones en 10 i 11 intents i en tercer Lucas Tolschinsky (Club Excursionista MadTeam) en 3 tops i 3 zones.

Per a la categoria dels Veterans les classificatòries han sigut molt dures i cap dels set participants ha pogut encadenar cap via. Tot i això, a les finals els equipadors s’han apiadat dels participants i 4 dels 7 veterans han fet 1 top i 2 zones. Marcos Rodríguez (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) ha quedat finalment en primer lloc amb 1 top i 2 zones en 2 i 3 intents respectivament. En segon lloc, Andrés Sanchez (Club Muntanyenc Sant Cugat) i en tercer Roger Traveset (Club Muntanyenc Sant Cugat).

Classificacions de les categories Sub-12, Sub-14, Sub-16

De la Sub-12, en primer lloc han pujat al podi Milena Casetta (Club Excursionista MadTeam) en primer lloc (3 tops i 4 zones), Abril Farrus (Club Excursionista de Lleida) en segon (2 tops i 3 zones) i Lola Iborra (Centre Excursionista Rotova) en tercer (1 top i 2 zones). De la masculina Manel Navarro (Unió Excursionista Catalunya de Tortosa) ha guanyat la medalla d’or (1 top i 4 zones), Oscar Sanchez (Unió Excursionista Sabadell) la de plata (0 tops 2 zones) i Kevin Moreno (Associació Excursionista Amposta) la de bronze (0 tops 0 zones).

De la Sub-14, Júlia Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) ha guanyat la medalla d’or amb uns insuperables 4 tops i 4 zones en 8 i 8 intents. La de plata ha estat per Geila Macià (Club Muntanyenc Sant Cugat), amb uns ajustats 4 tops i 4 zones en 11 i 10 intents i la de bronze per Maria Farré (Centre Excursionista de Lleida) amb 3 tops i 4 zones. De la masculina, Roc Vergés (Club Excursionista MadTeam) ha estat campió amb també 4 tops i 4 zones. En segon Bernat Munné (Club Excursionista MadTeam) amb 3 tops i 4 zones i en tercer Ernest Wojdel (Club Excursionista MadTeam) amb uns molt ben lluitats 2 tops i 4 zones.

En la categoria Sub-16 només han competit dues federades de les quals han quedat en primer lloc Martina Torres (Club Excursionista MadTeam) amb 2 tops i 2 zones i Naiara Ferre (Associació Excursionista Amposta) amb cap top i 3 zones. Dels nois han quedat en primer lloc Merlí Coromina (Centre Excursionista d’Olot) amb 4 tops i 4 zones, Magi Giménez (Club Excursionista MadTeam) amb 3 tops i 4 zones i Martí Farrús (Centre Excursionista de Lleida) en tercer amb cap top i 3 zones.