FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Mestres
Foto: Roger Mestres

Notícies - 20/09/2021

Maria Benach i Guillem Monsech s’emporten el títol d’Escalada de velocitat

Escalada esportiva Escalada

Maria Benach (CM Sant Llorenç) ha protagonitzat una de les sorpreses de la jornada a la sala Climbat de la Foixarda al imposar-se en el Campionat de Catalunya d’Escalada de velocitat.

Benach ha superat a la final a Carla Martínez (CE Madteam) i a dues de les grans favorites, Rut Casas (GE Manlleu) i a l’especialista en velocitat Kati Guillen (CE de Sant Quirze).

En un campionat ajustat, Maria Benach, una de les joves veteranes de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva, ha aconseguit gestionar millor el mur i imposar-se a l’actual campiona de Catalunya de bloc aquest 2021, Rut Casas, i que també tenia el darrer títol en velocitat l’any 2019.

Benach suma aquest títol al tercer lloc aconseguit en el campionat de bloc i lluitarà amb Rut Casas per la victòria final a la combinada en l’última prova de dificultat.

En categoria masculina no hi hagut sorpresa i l’actual campió de Catalunya de bloc i últim campió de velocitat, Guillem Monsech (CE Alpicat) ha repetit títol a l’imposar-se a la final a Joel Codina (CE Madteam).

Monsech ha seguit demostrant que ara per ara és l’escalador més en forma del país i ha assegurat el títol en la prova combinada.

La prova s’ha disputat en un ambient distès entre els esportistes que han pogut tastar les vies de velocitat del mur de la sala Climbat de la Foixarda que habitualment és complicat competir en aquesta modalitat a Catalunya.

De fet les competicions se segueixen fent en un mur no oficial. Des de la FEEC es té tota la confiança en que el campionat català de 2022 ja es farà en mur oficial.

El campionat també ha servit per comprovar el bon nivell de l’escalada en categories inferiors on en categoria sub 16 masculina el guanyador, Merli Coromina (CE Olot), amb un temps de 07:666 s’ha quedat molt a prop dels 07:106 de Guillem Monsech.

Consulta els resultats