FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

El passat 16 de març es va iniciar la iniciativa Sent la Muntanya a Casa. Aquest projecte té com a repte aconseguir portar contingut de muntanya fins a les llars dels que es troben confinats a casa aquests dies.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya es va posar al capdavant de les iniciatives via xarxes socials i web per a realitzar entrenaments, xerrades, ponències i entrevistes  relacionades sempre amb el món de la muntanya.

La FEEC va voler així mantenir l’activitat en format virtual oferint productes de tots els àmbits de muntanya. La iniciativa ha tingut molt bona rebuda i ha servit per poder donar moltes respostes als federats i federades de la FEEC en aquest mes de confinament.

En aquest període el web de la FEEC frega les 200.000 visites, experimentant així un augment considerable respecte a la mitjana  mensual registrada fins ara.

Des del passat 15 de març el web de la FEEC ha rebut 191.143 visites de les quals 130.278 són úniques i amb un total de de 241.000 impresions. En comparació amb els darrers mesos l’increment és d’unes 30.000 visites. El darrer 2019 el web de la FEEC va tancar l’any amb pràcticament dos milions de visites.

La FEEC va decidir apostar obertament per les xarxes socials i per la informació detallada al seu web per poder seguir donant cobertura als nostres federats i federades i a les entitats de la federació.

El web ha estat dotat també de contingut que normalment és tancat només per federats i que s’obrirà fins al pròxim 1 de maig a tots els visitants del web.  La revista Vèrtex gratuïta ha estat un dels incentius principals per les diferents visites que ha rebut el web i ha suposat més de 7.000 entrades en aquest mateix període.

 

Més de 100 llicències confinades

En aquest mateix període la FEEC ha mantingut l’habitual servei a les entitats i federats, ho ha fet però de forma telemàtica. Aquest servei ha servit per poder donar resposta a la demanda de llicències. En aquest mes de confinament la FEEC ha emès 104 llicències a federats. Des de la Federació volem agrair la confiança a tots i totes els que han seguit confiant en nosaltres tot i l’estat d’alarma actual.
Des de la FEEC treballem per poder trobar solucions a la situació actual que afecten directement a la llicència federativa.

Cal destacar però que durant aquest mes la iniciativa de poder donar cobertura a les possibles lesions en entrenaments domèstics, ha fet que s’hagin obert fins a 25 expedients amb aquesta motiu com a causa directe i 2 expedients més, per lesions a la muntanya en zones on no hi ha decretat l’estat d’alarma. En total l’assegurança de la FEEC ha cobert 27 expedients els darrers 30 dies.

Cal recordar que l’estat d’alarma actual ha deixat sense cobertura l’assegurança de la llicència dins l’estat espanyol però que la llicència segueix vigent en aquells territoris on no hi ha decretat un estat d’alarma. A més a més també cobreix possibles accidents esportius domèstics on alguns federats ja han utilitzat els serevis d’aquesta assegurança.

El Govern català ja ha fet oficial que les federacions no podran retornar les quotes úniques de les llicències com ja es va explicar en els FAQS realitzats des del nostre web.

Actualment la FEEC compta amb un total de 38.202 federats amb llicència anual i supera els 40.000 amb les llicències temporals emeses en els mesos previs al confinament.

 

Sent la Muntanya a Casa, supera les 50.000 visualitzacions 

Les dades digitals de la FEEC han seguit creixent durant aquest període de confinament. Ho han fet en les diferents xarxes socials que gestiona la federació Facebook, Twitter, Instagram i el canal de youtube.

Des de la FEEC es treballa per seguir potenciant el fet de facilitar la comunicació amb els federats a través de les xarxes socials com un altre canal per poder resoldre dubtes i preguntes que puguin sorgir aquests dies.

La FEEC ha volgut també transmetre en tot moment la situació actual i apostar per la transparència del que hem anat vivin dia a dia durant aquest darrer mes.

La bona resposta de la iniciativa #sentlamuntanyaacasa ha fet augmentar les prestacions i les opcions ofertes a través del canal d’instagram que suma més de 50.000 visualitzacions dels diferents vídeos que s’han fet en directe i que es poden recuperar a través de l’IGTV de la FEEC.

A aquesta acció a Instagram cal sumar-hi també la nova proposat de “Receptes de Guarda“. Reportatges de format reduït que ens presentaran un recorregut pels refugis de la FEEC i els seus plats típics. El Capítol 1 – Estanys de la Pera, ha tingut amb tres dies més de 1.000 visualitzacions al canal de youtube de la FEEC.

La FEEC seguirà mantenint la programació en el seu canal d’Instagram aquests pròxims dies i prepara un especial de cara el pròxim 23 d’abril per celebrar el dia de Sant Jordi en format virtual.

Menció especial pel vídeo que ha volgut fer un petit homenatge a tots aquells amants de la muntanya que segueixen aquest període de confinament des de casa. L’audiovisual que repassa algunes de les disciplines de la federació, ha comptat amb la col·laboració de l’actriu Sílvia Bel que ha posat veu a un vídeo que han vist ja més de 12.000 persones a través de les diferents xarxes socials de la FEEC  i que s’ha convertit en un missatge d’ànims directe aquesta última setmana.