A causa del COVID-19 i seguint les recomanacions del Govern, les oficines de la FEEC estan tancades.
Podeu contactar-nos al 661 780 585 o mitjançant el correu electrònic a feec@feec.cat

FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Palahí
Foto: Xavier Palahí

Notícies - 26/03/2020

Més de 30.000 persones s’apunten a #sentlamuntanyaacasa

Excursionisme Alpinisme Curses per Muntanya Escalada esportiva Esquí de muntanya Marxa nòrdica

La iniciativa proposada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya davant l’estat de confinament actual, #sentlamuntanyaacasa, supera ja les 30.000 visites poc abans d’arribar a les primeres dues setmanes des del seu inici.

Amb l’objectiu de poder apropar activitats de muntanya als federats i federades, des de la FEEC es mantindrà aquesta proposta el temps que duri l’Estat d’Alarma decretat pel Gobierno de España.

La iniciativa vol seguir apostant per diferents camps d’acció i per diferents opcions per tots aquells que ens acompanyeu a seuint sentint la muntanya des de casa.

 

Revista Vèrtex gratuïta

Des del 16 de març i el temps que duri aquest període excepcional, oferim la lectura de la revista Vèrtex de forma gratuïta. Es podran llegir tots els números que han sortit fins ara a través del nostre web.

Normalment la revista Vèrtex només la poden consultar els subscriptors i els federats i federades de la FEEC. Les entrades a la revista Vèrtex són gairebé 5.000 en aquests dies en què ha estat oberta fins ara.

 

La Tina al Denali

Els més petits de la casa també tindran el seu racó de lectura al nostre web. La història de la Tina al Denali els portarà a viatjar sense sortir de casa. La Tina és un personatge animat creat per la muntanyenca Araceli Segarra i que viatja per tots els cims més alts dels cinc continents. En aquest cas i gràcies a la mateixa Araceli Segarra i a l’Editorial Alpina podem gaudir de forma gratuïta i en format digital de l’aventura que la Tina farà fins al cim més alt de l’Amèrica del Nord a Alaska.

Més de 3.000 persones ja han viscut l’aventura per terres americanes de la Tina.

El llibre el podeu trobar aquí

 

Pel·lícules i documentals

L’atleta català Kilian Jornet també va anunciar a través de les xarxes socials que obria de forma gratuïta les pel·lícules de la saga Summits of My Life, el projecte personal del català. Així, a través del seu web podem trobar Langtang, Déjame vivir i A fine line. Per 2,99 € (o bé a través de plataformes com Amazon Prime) podreu veure Path to Everest, l’últim film del català.

L’alpinista Sergi Mingote, que ha hagut d’ajornar la seva expedició al Makalu i a l’Annapurna per la crisi sanitària, ha decidit també penjar alguns dels seus documentals a Youtube, juntament amb On Coach Communication. El primer que ha compartit és “8.848 Everest”, el seu primer ascens a l’Everest l’any 2001. El segon és la travessa al Pol Nord l’any 2000. I el tercer és “72 dies al límit”, on explica l’ascens a tres dels vuit mils del projecte 3x2x8000: el Broad Peak, el K2 i el Manaslu.

Des del grup Correm per la Terra i la productora Nebraska Produccions han obert també el documental “Milà, resistència a la muntanya” que es pot trobar a vimeo durant el temps qeue duri el confinament. El documental fa un tomb per la moguda vida del muntanyenc Josep Milà, un dels impulsors de l’excursonisme al penedès.

Recordeu també que podeu veure diversos documentals al nostre canal de Youtube, com els 50 anys de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana, o els 20 anys de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya.

 

Sessions a Instagram 

Una de les activitats amb millor acollida han estat les sessions a l’Instagram live de la FEEC. Les sessions aporten diferents aspectes de la muntanya amb professionals diversos que ens aporten el seu gra de sorra en aquests temps de confinaments.

Noms com Ferran Latorre, Araceli Segarra, Pere Rullan, Ivan Terricabres, Roger Cararach, Gisela Carrion o Clàudia Sabata ja han passat per aquestes sessions on s’han pogut realitzar des d’entrenaments físics a xerrades psicològiques amb el psicòleg Saül Alcaraz passant per entrevistes, cursos d’orientació i preparació amb les tècniques Anna Moragues i Pilar López, iniciació a la marxa nòrdica amb el Sergi Garcia, meteorologia de muntanya amb el meteoròleg Manel Cascante o un entrenament familiar amb els entrenadors de l’escoleta de trail running del Mountain Runners del Berguedà.

Un ampli ventall divers de noms propis i de voluntaris que s’han ofert a realitzar unes sessions que segueixen tenint el repte de fer més lleuger el confinament.

Les sessions de #sentlamuntanyaacasa segueixen i aquesta és la programació d’aquest cap de setmana:

  • Divendres 27 a les 12 h: entrevista amb Albert Balcells, director de la Buff Epic Trail, que acollirà mundial de curses per muntanya de la International Skyrunning Federation (ISF)
  • Divendres 27 a les 18 h: entrenament amb pares i fills, amb l’escola de trail de l’AE Mountain Runners del Berguedà
  • Dissabte 28 a les 12 h: “Com es prepara una expedició a un 8.000?”, amb l’alpinista Sergi Mingote
  • Dissabte 28 a les 18 h: entrenament de curses per muntanya amb el Director del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya, Pere Rullan
  • Diumenge 29 a les 12 h: entrenament amb nens de 6 a 11 anys amb l’escola de trail del Moianès
  • Diumenge 29 a les 18 h: converses d’alt nivell: el membre de la selecció catalana d’esquí de muntanya, Marc Pinsach, entrevistarà el subcampió de la Copa del Món de Curses per Muntanya, Oriol Cardona