FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 14/04/2020

‘Receptes de Guarda’, la cuina dels refugis de muntanya a casa

Refugis

Els guardes dels refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya participaran en una nova sèrie de reportatges de petit format on ens portaran diferents receptes que es poden tastar en els refugis de muntanya de la FEEC.

Des de plats tradicionals de la cuina catalana, passant per la cuina de muntanya o plats internacionals seran els protagonistes d’aquest nou espai que es podrà veure en el canal de youtube de la FEEC i que vol apropar la cuina que es fa als refugis fins a casa.

Les explicacions dels guardes aniran acompanyades de la recepta del plat perquè qualsevol pugui realitzar aquests menjars. La majoria seran plats senzills i alguns patiran modificacions a conseqüència de l’estat de confinament actual, ja que els guardes han realitzat els plats amb els ingredients que tenien als refugis.

Aquesta idea era un projecte que s’havia plantejat ja anteriorment i que vol servir per seguir acostant els refugis de muntanya de la FEEC a tots els públics. “Receptes de Guarda” s’emmarca dins el projecte #sentlamuntanyaacasa que la FEEC va iniciar el passat 16 de març coincidint amb l’inici del decret d’Estat d’Alarma.

La primera recepta que es podrà seguir serà la que es proposa des del refugi dels Estanys de la Pera. Genni Archetti, guarda d’aquest refugi, ens portarà un plat de la seva terra amb alguns retocs obligats amb productes de la Cerdanya.

Els petits reportatges de “Receptes de Guarda” volen ser un recorregut per tot el territori català on trobem els 13 refugis guardats de la FEEC.